Ing. Jiří Carbol

  • KDU-ČSL
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.04.2010 14:47:00

Děti potřebují zdravotnickou prevenci hned

Děti potřebují zdravotnickou prevenci hned

Poslanci dnes opět projednávali mimořádně závažnou situaci nevyhovujícího stavu ovzduší v Moravskoslezském kraji.

Hlavní diskuse se vedla o doplněné zprávě vlády, která navrhuje některá více či méně konkrétní opatření, převážně v hospodářské oblasti.

Na jednání sněmovna na návrh poslance Jiřího Carbola přijala také usnesení, kterým požádala vládu, aby neprodleně realizovala preventivní zdravotnické programy pro nejmenší děti a mládež z Moravskoslezského kraje, které se jich budou účastnit na základě zdravotní indikace.

"Všechna ostatní opatření se projeví až za nějakou dobu, ale nemocné děti a hlavně ty nejmenší potřebují ozdravné pobyty ihned," řekl k tomu Jiří Carbol.

Preventivní programy mohou zabránit nárůstu počtu závažných onemocnění dorůstajících dětí. Také je důležité, že o preventivní léčbě bude rozhodovat odborný lékař a že půjde o program garantovaný vládou.

"Doufám, že se nebudeme muset z našeho kraje stěhovat za zdravým životním prostředím jinam a že vláda bude o preventivních programech jednat co nejrychleji", dodal poslanec Jiří Carbol.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama