Ing. Jiří Carbol

  • KDU-ČSL
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.11.2019 11:01:44 - kapsicin

Kvalita života voličů senátora Carbola.

Dobrý den.Co jste v Senátu či jinde prosadil pro lepší život voličů ve vašem volebním obvodu ? M.O.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.12.2019 14:05:54 - Ing. Jiří Carbol
Začal jsem v politice jako starosta v obci Dobrá (v této funkci jsem i nyní) a své zkušenosti jsem uplatnil postupně dál, jako náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje, poslanec parlamentu ČR i senátor.

Během politické kariéry se specializuji na zdravotnictví, rodiny a životní prostředí.

Vždy se osobně setkávám s lidmi, kteří mají nějaký problém, s jehož řešením se snažím pomoci. Samozřejmě ne všechno je dobře řešitelné, ale nikdy se nevzdáváme dopředu.

Řešení excesů a úřednické zvůle v případech, kdy jsou zákon a ryzí solidarita ve zdravotnictví a sociální oblasti porušovány, pokládám za osobní úkol.

Značné úsilí jsem rovněž věnoval výstavbě a zajištění provozu Hospice sv. Lukáše, který byl mimochodem první v Moravskoslezském kraji. Aktuálně pak mohu uvést moji podporu novele zákona o nemocenském pojištění, která obsahuje i zavedení elektronické neschopenky od příštího roku.

V rodinné politice pak mohu jako aktuální věc jmenovat třeba mé prosazování toho, aby stát nediskriminoval aktivní rodiče za jejich „rychlejší“ způsob čerpání rodičovského příspěvku, ale aby se rodičovský příspěvek zvýšil pro všechny rodiny s nejmladším dítětem do čtyř let věku, bez ohledu na to, zda již rodičovský příspěvek vyčerpaly.

Jako předseda výboru pro životní prostředí a zemědělství v Moravskoslezském kraji (MSK) jsem se také podílel na zrušení dálničního poplatku u některých dálnic v okolí obcí s velkou dopravní hustotou, kde není dokončena dálniční síť. Zároveň pokládám za osobní prioritu výstavbu obchvatu Města Frýdek-Místek, s jehož výstavbou se už letos začalo, při čemž jsem uplatnil své zkušenosti s vybojováním obchvatu pro obec Dobrou.

V neposlední řadě pak mohu zmínit i mou osobní podporu nebo záštitu řadě akcí a projektů, jako například Rekordům handicapovaných hrdinů – třetí ročník tohoto zdařilého projektu s celostátní působností proběhl nedávno na Krajském úřadu MSK.

Ing. Jiří Carbol, senátor obvodu č. 69