Ing. Jiří Havlíček, MBA

  • SOCDEM
  • Čáslav
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.10.2011 21:49:56

ODS a komunisté proti „Evropě“

ODS a komunisté proti „Evropě“

Krize Eurozóny obnažená novou vlnou hospodářské krize ukázala velmi pozoruhodný programový jev.

Politické subjekty, které jsou programaticky přesně na opačném pólu, se nad otázkou řešení těžkostí zemí platících eurem dostaly, co se týká hysterie, na stejné pozice. Mluvím nyní o ODS a KSČM.
Bylo pro mne velmi kuriózní, jak se Miroslav Ransdorf trumfoval s Janem Zahradilem v tom, kdo více pohaní evropskou integraci. To je více než paradoxní u politiků, kteří jsou královsky placeni z peněz evropských institucí, tedy finančních prostředků, které nepřiletěly z nebe, ale které museli vydělat daňoví poplatníci ve Francii, Německu, nebo Polsku. To se potom bojuje! Navíc zmínění politici kandidovali jako „jedničky svých stran.“ Nyní se jim zřejmě EU zajedla.

Dokážu pochopit postoj extrémní levice, trnu ale při poslechu nedomyšlených a krátkozrakých úsudků reprezentantů strany, která se vydává za státotvorný politický subjekt. Připadá mi, že pánové z ODS ještě nepochopili, že s pádem eura dojde k fiskálnímu tsunami nedozírných důsledků a ekonomická krize odstartovaná pádem Lehman Brothers byla v porovnání s tím jen směšnou epizodkou.
Rád bych euroskeptikům z ODS, jež jsou tak štědře honorováni za své dětské opakování slovíčka NE, připomněl, že EU je suverénně největší ekonomikou světa, proti které je Čína (necelých 6% svět. HDP) stále ještě jen rychle rostoucím pubescentem.

Tančení na hrobu společné měny tedy chápu jako morbidní hazard s osudy desítek milionů tvrdě pracujících, kteří by přišli o povolání. Paradoxní přesto je, že česká média vykreslila jako největšího bijce současného euroskeptického Evropského parlamentu Jana Zahradila, jež je pouze zimním králem ve své naprosto okrajové parlamentní skupině.
Buďme tedy rádi, že hlasy, Jana Zahradila i Miroslava Ransdorfa, jsou stále ještě v rámci hlavního proudu politické diskuze tak minoritní, jak jen minoritní být mohou.   

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama