Ing. Jiří Hlavatý

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.08.2015 8:41:46 - Stoupa

Elektronická evidence tržeb

zde nestojí otázka zda ano či ne. Ale proč jen malí podnikatelé a ne velcí? Vždyť by to bylo úplně stejné, kdyby se vyplňovaly faktury on line na internetu a podnikatelé byani nemuseli na kontrolu na FÚ. Ten by měl vše v evidenci. Nebo z toho snad mají velcí podnikatelé strach?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.08.2015 11:42:01 - Ing. Jiří Hlavatý
 Pokud jde o a. s. Juta má plateb v hotovosti minimum. Téměř všechny platby probíhají bezhotovostně. Hotovost je přijímána pouze v kantýnách, jídelnách a za drobný prodej našich výrobků na závodech. Samozřejmě počítáme s tím, že tyto platby budou v budoucnu zahrnuty do elektronické evidence tržeb.
U fakturovaných plateb měsíčně podáváme hlášení o DPH, kde jsou téměř všechny, novým zákonem požadované údaje k dispozici - tedy pro velké podnikatele žádná změna. Finanční úřad má měsíčně k dispozici seznam všech našich faktur včetně detailních údajů na nich. Neměli bychom ani problém údaje poskytovat on line.