Ing. Jiří Hlavatý

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.08.2015 9:15:41 - osvald

pravice

Je zřejmé, že jste pravičák. Proč jste kandidoval za ANO a ne třeba už dřív za ODS? Tím dřív myslím v době, kdy se jednalo o pravicovou stranu

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.08.2015 11:36:31 - Ing. Jiří Hlavatý
 Všechno má svůj vývoj i mé rozhodnutí vstoupit do politiky. Nikdy jsem nepřemýšlel o tom zda jsem pravičák či levičák. Vždy mi vadilo se takto vymezovat, dělám a jednám podle toho o čem si myslím, že je nejlepší řešení.

Měli jsme velká očekávání od politických stran a hlavně od jejich vedení. I mé zklamání bylo veliké. Politici si stát přivlastnili jako nástroj své moci, stranické aparáty a koalice vytvořily velehory dluhů a řadu zákonů bránících podnikání. Minulost změnit nemůžeme, ale budoucnost ano. Věřil jsem, že více stran parlamentu jen prospěje, že přijdou nové s čerstvou politickou energií, ochotou víc komunikovat, ministři budou vybráni z více zájemců, nejlépe charismatické osobnosti bez politického rodokmenu. Doufám, že to vyšlo a že nebudu muset zase poslouchat ironický výrok "Máme vládu, jakou si zasloužíme". Já jsem žil a žiji tak, že si špatnou vládu nezasloužím.

Senátorem jsem se stal kvůli svému přesvědčení, že mohu svými zkušenostmi a praxí ovlivnit některá rozhodnutí i zákony tak, abychom přiblížili naši zemi k těm vyspělejším.