ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,76. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.06.2012 12:07:49

Hybner to je jiná hra … ale jen o chlup

Hybner to je jiná hra … ale jen o chlup

Odvolání jediného politika ODS, ústeckého pana Šulce, z vedení Výboru ROP Severozápad, je jakási škodolibost stranických kamarádů z ČSSD a snad oběť pro lidi. To pomohlo vynést uklizeného pana Hybnera (ČSSD-LEV) na světlo, do čela Výboru ROP ...

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

ČSSD nebývá ve svých politických nápadech příliš originální. Vedle permanentního předstírání, že jí jde o občana a jeho jistoty, opožděně kopíruje finty partnerské ODS. Například zakládání rezervních stran před volbami. Před 2 lety TOP a VV pro ODS (jakousi parlamentní pravici), dnes LEV a Práva občanů pro ČSSD (parlamentní levici). Proto příběh velkých politických trafik pana Hybnera (ČSSD-LEV) je trochu jiný, než bylo jepičí ředitelování pana Keřky u ŘSD.

Pan Hybner, také karlovarský ex-náměstek, byl uklizen bezprostředně po volební porážce ve městě (2010) a k trafice v Řízení letového provozu st.podnik, získal pozice v ROP a na Karlovarském kraji. Asi proto, že získal papíry na vzdělání i na PR komunikaci, zvládnul už tehdy utlumit reakce médií a mezi novináři je pokládán za lidového šikulu.

V ROP mu obě strany (ODS s ČSSD) přidělily pozici 1. místopředsedy Výboru a předsedy Monitorovacího výboru. Krajské vedení ČSSD nereagovalo na varování, jaké praktiky pan Hybner zavedl v Karlových Varech do majetkových procesů. Vrcholným jeho počinem na poli zatemnění přístupu veřejnosti k zakázkám či městskému majetku bylo vedle spoluúčasti na slavné losovačce jeho autorské s dvaceti omezujíácími podmínkami: „Detekční výběrové řízení s následným prodejem předem vybranému jedinému zájemci“, ve kterém prodali za třetinové ceny domy Lázeňská 1,3 a 5 svým kamarádům. Velmi stejné to bylo s prodejem Lázní III.

Jak dopadlo uklizení pana Hybnera do ROP dokládají závěry kontrol 35 projektů: 100% vzorek ukázal manipulativní zadávání zakázek. Proto také aktuálně došlo k zablokování tohoto dotačního programu evropskými a ministerskými úředníky.

Odvolání jediného politika ODS, ústeckého pana Šulce, z vedení Výboru je velmi komickým předvolebním populismem kamarádů z partnerské ČSSD. Jakási škodolibost a snad oběť pro lidi. Proto až dnes vyplul uklizený pan Hybner na světlo, do čela Výboru ROP, i když to není ničím novým. Je to pouhé formální vystoupení 1. statutárního zástupce Výboru ROP do popředí. To, že pozice pana Hybnera je naprosto nepřijatelná a neudržitelná ví asi každý normální soudný občan … ale ne politici velkých parlamentních stran.  

Jiří Kotek, ALTERNATIVA

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama