Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.10.2010 16:54:07

Nečasovu hysterii jsem očekával

Nečasovu hysterii jsem očekával

Stanovisko k výzvě Petra Nečase před druhým kolem senátních voleb.

Považuji výzvu předsedy ODS a premiéra Petra Nečase před druhým kolem senátních voleb k volbě proti kandidátům ČSSD z důvodu mé údajné kandidatury na prezidenta republiky za výraz zoufalství. Podobnou hysterii ze strany ODS jsem nicméně očekával, čehož důkazem budiž mé texty na serveru Vaševěc.cz.

Předně, na tuto funkci neaspiruji, neboť jsem v minulosti jasně řekl, že bych nejdříve musel po těchto volbách obstát jako premiér. A dále, ačkoliv se pan Nečas chlubí svými matematickými znalostmi, tato jeho dnešní úvaha z něj dělá spíše repetenta z počtů. I kdyby totiž ČSSD v druhém kole získala všech 22 mandátů, pak ani spolu se všemi komunistickými hlasy nedá dohromady potřebných 141 hlasů poslanců a senátorů pro volbu ve 3. kole (potenciální možný počet je 133).

Doufám, že po dnešku už je i pravicovým novinářům jasné, kdo nabízí v politice jen strašení a kdo řešení.

Díky tomuto strašení se v květnových volbách podařilo ustavit pravicovou vládu, jejíž kroky tvrdě dopadají na široké vrstvy lidí, včetně střední třídy, vládu založenou na zájmu privatizovat stát, vládu postavenou na podivných strukturách detektivních agentur a armádních korupčních chobotnic. Dnešní prohlášení Petra Nečase je také veřejným odstoupením od dalšího ze slibů této prolhané vládní koalice, totiž slibu zavedení přímé volby prezidenta.

Za tuto upřímnost je ale Petru Nečasovi třeba poděkovat.

Jiří Paroubek, poslanec za ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama