Ing. Jiří Rezek, Ph.D.

Je třeba totální restart našeho politického systému...
  • Piráti
  • Plzeň
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.05.2010 11:41:08

Zlodejina.cz

Zlodejina.cz

To, že v ČR se korupci poměrně vydatně daří, to většina z vás tuší. Lidé se proti ní stávají víceméně imunní a vnímají ji jako nějaký abstraktní, neuchopitelný pojem. A není se co divit, vždyť v podstatě nikdy nikdo nebyl za veřejné zakázky, které by

I proto jsem uvítal možnost se sejít s dlouholetým a především neúnavným bojovníkem proti těmto nešvarům, s Ing. Luďkem Maděrou ze Zlína. Jeho příběh je učebnicí toho, jak jednoduché je za současné legislativy páchat korupci a ještě se se přitom vysmát občanům do obličeje. Také dokládá, že navrhované „protikorupční opatření“ modrých oranžových (rozuměj modrooranžových) žádný průlom v potírání korupce nepřinesou.

Výsledkem desetiletého snažení pana Maděry, mojí schůzky s ním a následném týdnu práce je web http://www.zlodejina.cz

Jsou zde zdokumentované případy korupce a plýtvání na zlínské radnici (samozřejmě s přiloženými důkazy) a také neuvěřitelný, téměř dvouletý, boj za získání faktur (které má dle zákona o svobodném přístupu k informacím právo získat každý občan do 25-ti pracovních dnů). Jste-li ze Zlína, přečtěte si, kterak Vaše desítky milionů skončili v soukromých kapsách. Jste-li odjinud, nevadí. Nedělám si iluze, že podobné praktiky by se nenalezly i jinde v republice.

Nikdy jsem si nemyslel, že dvacet let po revoluci se mohou dít tyto věci, nad kterými rozum zůstává stát. A je to pro mě další důkaz toho, že strana jako ČPS je zde nanajevýš potřebná, protože současná garnitura dává svým způsobem „boje“ proti korupci jasně najevo své priority.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama