Ing. Jiří Rezek, Ph.D.

Je třeba totální restart našeho politického systému...
  • Piráti
  • Plzeň
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.02.2021 19:09:00

Do té malé chatky se dva takhle velké simulátory nemohly nikdy vejít

Do té malé chatky se dva takhle velké simulátory nemohly nikdy vejít

Piráti upozornili na možnost zneužití dotace, golfová akademie peníze vrací.

Pirátům se nákup golfových simulátorů za městské peníze jeví jako fiktivní transakce mezi dvěma personálně propojenými subjekty. Žadatel zjevně poskytoval městu zavádějící informace, aby maskoval neplnění účelu dotace. Pod tlakem magistrátní opozice se rozhodl dotaci vrátit.

V říjnu 2019 Zastupitelstvo města Plzně schválilo dotaci 300 000 Kč pro subjekt RGA - Regionální golfová akademie, z.s. na nákup dvou golfových trenažérů. Dle tehdy přiložených dokumentů kvůli umožnění využívat tyto trenažéry dětmi ZŠ v Plzni v budově u odpaliště v Lobzích. Za tím účelem RGA - regionální golfová akademie přesídlila v r. 2019 z Dýšiny do Plzně.

Získanou dotaci následně akademie převedla společnosti Plzeňský Golf Park v Dýšině jako součást platby za odkup dvou simulátorů již roky provozovaných v tamní budově.

Podle důkazů předložených Piráty na jednání zastupitelstva ale tyto simulátory nikdy v plzeňském sídle akademie nefungovaly. “Je na první pohled jasné, že do té malé chatky u odpaliště v Lobzích se dva takhle velké simulátory nemohly nikdy vejít”, říká pirátský zastupitel Jiří Rezek. Zůstaly v Dýšině a Golf Park je dál pronajímat hostům,” dodává. To naznačují i odpovědi náměstka Zarzyckého a radní Kantorové (ANO 2011), kteří na přímou otázku, zda někdy děti z plzeňských škol hrály na trenažérech v Lobzích, reagovali vyhýbavě.

K vyúčtování dotace žadatel zjevně přiložil fotografie simulátorů v Dýšině. Pouze když hrozila kontrola, byly simulátory patrně demontovány a jejich komponenty v rozloženém stavu vyfoceny v sídle akademie v Plzni.

Pikantní na celé záležitosti je, že Golfová akademie i Golf Park v Dýšině mají stejného předsedu předsednictva, resp. představenstva, a tři další stejné členy vedení, navíc v příbuzenském vztahu. Simulátory tedy de facto prodávali sami sobě.

“Po této zkušenosti nepovažujeme RGA za seriózního partnera. Město by dál nemělo jakkoliv podporovat tuto organizaci,” připomíná Rezek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama