Ing. Jitka Volfová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.09.2020 16:13:00

Město získá do majetku bývalé škvárové hřiště v centru České Lípy

Město získá do majetku bývalé škvárové hřiště v centru České Lípy

Strategické pozemky o rozloze zhruba 15 tis. metrů čtverečních v centru města získala Česká Lípa do svého majetku. Jedná se o rozlehlý areál bývalého škvárového hřiště vedle domova mládeže v Havlíčkově ulici.

Pozemky včetně objektu občanské vybavenosti patřily Libereckému kraji, město je však s krajem vymění za městské pozemky v Hradecké ulici na Špičáku. Směnu schválili zastupitelé na svém zářijovém jednání.

Iniciátorem této výměny byl Liberecký kraj, který projevil zájem o pozemky města včetně budovy bývalé školky v Hradecké ulici na Špičáku, ve které sídlí krajská organizace Denní a pobytové sociální služby, v budově v Hradecké ulici provozuje denní stacionář pro osoby se zdravotním postižením. V současnosti má kraj od města pozemky včetně budovy pronajaté za 9 tis. Kč + DPH/rok, nájemní smlouva končí v listopadu letošního roku. 

„My jsme zase v minulosti projevili zájem o získání bývalého škvárového hřiště v Havlíčkově ulici do majetku města. Jedná se o strategické pozemky v centru, které jsou do budoucna důležité pro rozvoj České Lípy. S Libereckým krajem jsme se tak domluvili na směně pozemků.  Znalecký posudek stanovil cenu našich pozemků na 6,9 mil. Kč, cena krajských pozemků pak byla stanovena na 8,1 mil. Kč. Město tak kraji doplatí 1,2 mil. Kč,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová.

V letošním roce zaplatí město Libereckému kraji 700tis. Kč, v roce 2021 pak doplatí zbytek. Směnu pozemků v srpnu schválilo i zastupitelstvo Libereckého kraje.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama