Ing. Jitka Volfová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.01.2021 10:46:00

Na Českolipsku by měly být sociální služby dostupné pro všechny

Na Českolipsku by měly být sociální služby dostupné pro všechny

Dostupná a pestrá nabídka sociálních služeb pro všechny obyvatele regionu, kteří je potřebují. To je snahou města, které chce pro dosažení tohoto cíle spolupracovat se všemi ostatními městy a obcemi na území obce s rozšířenou působností Česká Lípa.

Spolupráci by měly ostatní samosprávy stvrdit podpisem Memoranda, jehož znění odsouhlasili českolipští radní na posledním ze svých loňských zasedání.

Výsledkem spolupráce všech zapojených obcí a měst by měl být Komunitní plán na roky 2022 – 2026 a také Zásady pro společné financování. „Ruku v ruce s dostupností a nabídkou sociálních služeb jde samozřejmě také financování. Poskytovatelé sociálních služeb musejí mít finanční jistotu a prostředky na financování bezproblémového provozu, který neohrozí krize nebo výpadky dotačních programů. Na fungování sociálních služeb by se tak měly finančně podílet všechny samosprávy z regionu, a to přímou podporou z obecních a městských rozpočtů, samozřejmě ve výši, která je pro danou obec či město přijatelná. Jednáme tedy se starosty a starostkami z okolí, aby se do celé akce zapojili,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová.

Na základě schváleného harmonogramu na jaře proběhne kolečko, v rámci kterého se bude na našem území zjišťovat potřebnost jednotlivých sociálních služeb a náklady na jejich provoz. Budou samozřejmě zaznamenány i požadavky na zřízení služeb, které v regionu chybí a bude navrženo jejich zajištění. Komunitní plán by měl být schválen do konce letošního roku.

„Naším cílem je, aby se každému, kdo pomoc potřebuje, pomoci dostalo, a to v rámci regionu, ve kterém bydlí. Nechceme naše obyvatele, ať už to jsou senioři, problémové rodiny nebo lidé s postižením, nechat bez pomoci. Společné financování navíc zajistí, že služba bude udržitelná. Lidé v obtížných životních situacích potřebují vědět, že se mají kam obrátit. Věřím, že díky společnému úsilí nás všech se to podaří,“ uzavřela starostka.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama