Ing. Jitka Volfová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.09.2020 18:45:00

Současné zákony převody bytů už řeší

Současné zákony převody bytů už řeší

Zastupitelé hnutí ANO na dnešním zasedání krajského zastupitelstva podpořili návrh na změnu zákona o Státním fondu podpory investic a dalších souvisejících zákonů, který by měl vyřešit problém nájemníků s byty a vlastnickými právy.

Zastupitelé hnutí ANO na dnešním zasedání krajského zastupitelstva podpořili návrh kraje na změnu zákona č. 211/2000 Sb., o Státním fondu podpory investic a dalších souvisejících zákonů, který by měl vyřešit problém nájemníků s byty a vlastnickými právy nejen v Liberci, ale také v Jablonci nad Nisou a dalších městech. Podle zastupitelů hnutí ANO ale kvůli tomu není třeba stávající zákony měnit.

„Primárně nejsme proti zákonodárné iniciativě kraje, ale preferujeme jinou a mnohem rychlejší cestu, jak majitelům dotčených bytů pomoci a celou situaci definitivně vyřešit, než je dlouhý legislativní proces. Ta spočívá ve zpracování výkladového stanoviska k již platným zákonům, které mají připravit dotčená ministerstva,“ říká statutární náměstkyně Jitka Volfová.

Stanovisko má být založeno na tom, že porušením povinnosti péče řádného hospodáře územního samosprávného celku není takové nakládání s majetkem obce, které sleduje jiný důležitý zájem obce, který je řádně odůvodněn. Tím může být i rozvoj dané obce.

„Problematiku dlouhodobě řešíme s ministerstvem financí, ministerstvem pro místní rozvoj a ministerstvem vnitra a s výkonnou ředitelkou Svazu měst a obcí Radkou Vladykovou. Hodně nám pomohl poslanec David Pražák. Na posledním jednání, které se konalo 17. září, bylo dohodnuto, že ministerstvo pro místní rozvoj vyvine patřičnou iniciativu, aby bylo stanovisko k již uzákoněným paragrafům zpracováno. Otázkou proto zůstává, zdali je vůbec reálné, že se parlament bude krajským návrhem zabývat,“ uzavírá Jitka Volfová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama