Ing. Josef Barta, MBA

  • OČR
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.08.2017 10:59:33

Konec příspěvků politickým stranám

Konec příspěvků politickým stranám

Proč musí občané platit náklady volebních kampaní politických stran v parlamentních volbách?! Právo volit je právem každého občana a občané by si měli své kandidáty vybírat nikoliv podle politické příslušnosti, ale podle jeich schopností!

Zákon 245/1997 Sb., v aktuálním znění určuje, že za získané hlasy ve volbách do Parlamentu České republiky, při splnění podmínky dosažení alespoň 1,5% platných hlasů, získá politická strana za každý hlas ze státního rozpočtu částku 100.-Kč.

Plané sliby politických stran a politiků, kteří se politikou živí mnohdy již od roku 1990, přivedly Českou republiku do stavu likvidace českého středního a drobného podnikání, šíření bídy, nedostatku, stresu a beznaděje, včetně nárůstu bezdomovců.

Ekonomika České republiky je v rukou především zahraničního kapitálu, kdy zahraniční vlastníci firem s českým názvem a adresou v ČR těží z levné práce českých lidí a zisky si vyváží do zemí svých. Zahraniční vlastníci firem krom toho z peněz daňových poplatníků získávají dotace od různých ministerstev a taktéž z Evropské unie.

Lži politiků o podpoře „českých“ firem mnoho lidí věří, ale skutečnost je jiná. Vždyť ani většina firem s majitelem českého jména a rodákem z České republiky nepatří kapitálově do ČR, ale vlastník je v zahraničí.

Podobné je to s bankami, kdy v ČR jsou s výjimkou Fio banky, a.s. jen zahraniční banky. S českým názvem, sídlem v ČR, ale vlastníkem v zahraničí, kam jsou vyváženy i zisky.

Občanům brzy zůstanou jen oči pro pláč. Ruce a mozky na práci pro zahraniční kapitál, pokud tento kritický stav nezmění. Ti rozumnější již z ČR utekli. Žijí a pracují v zahraničí, kde mohou žít, nikoliv živořit. To je i důvodem, proč chybí schopní  lidé v České republice.

Rozdávat peníze politickým stranám za jejich předvádění a předvolební tanečky s planými sliby je zbytečné. Lidé si musí vybrat z čestných, rozumných spoluobčanů s tím, že zvolený zástupce bude placen z daní občanů do té doby, dokud bude pracovat v jejich prospěch. Pokud ne, musí odejít nebo být odejit!

Občané, začněte hájit svá práva! Rovnost a spravedlnost pro všechny občany na stejné úrovni! Jak? Seznamte se funkční ekonomikou hodnot / privatimem na stránkách privatismus eu.

Volení zástupci občanů ve volbách jsou placeni za svou práci a není třeba platit ještě ze společných peněz za jejich propagaci.

Chtějí-li politické strany pořádat předvolební kampaně, nechť si je hradí z příspěvků svých členů a podporovatelů.

Pro PARLAMENTNÍ LISTY J.Barta, předseda RR OČR  www.obcane-cr.cz
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama