Ing. Josef Barta, MBA

  • OČR
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.05.2013 16:01:00

PRÁCE - lék na frustraci, beznaděj, bídu a obavy

PRÁCE - lék na frustraci, beznaděj, bídu a obavy

Osvobození práce ze závislosti je cestou z ekonomické krize.

 Celosvětová krize stále více zdůrazňuje ožebračování obyvatel na straně jedné a hromadění bohatství na straně druhé. Příčinou není majetek a statky samy o sobě, ale zákony bránící těm, kteří chtějí pracovat, takovou činnost vykonávat. Tedy, svou práci prodávat a podle své vůle s ní obchodovat. Mít šanci na seberealizaci!

Na straně druhé zákony ukládají těm, kteří práci kupují, aby ji kupovali dlouhodobě a starali se o vlastníky práce. V případě prodeje a nákupu práce jinak než podle pracovních zákonů (zákoníků práce), hrozí sankce prodávajícím i kupujícím.

Prodej a nákup práce musí probíhat na principu obchodních vztahů. Nehledejte složitosti, v jednoduchosti je síla!

Stát(y) bezohledně likviduje zájem vlastníků práce o její prodej, a těm, kteří práci potřebují nakoupit ukládá tolik povinností, že je vlastně likviduje také.

Uvolnění pracovního trhu a likvidace příkazů, zákazů či povinností by prospělo všem občanům, ekonomice i státu. Snížila by se kriminalita, lidé by začali opět žít normálně, eliminovala by se agresivita a lidé by měli k sobě blíž. Oběh peněz a platby by probíhaly podle prodané a nakoupené práce, nikoliv v nesmyslných výplatních termínech.

Příkladem může být šedá a černá ekonomika, kde stát přichází o obrovské částky, protože neexistuje volný trh práce. Demagogicky jsou postavena různá pravidla prodeje a nákupu práce pro různé skupiny, umožňující odpisy, uplatnění nákladů ve výdajích a další (často fiktivní) finanční operace. Současně daňové zákony umožňují vykazovat na konci účetního období ztrátu. Ve většině ztrátových podniků však vyplácí nehorázně vysoké platy (mzdy), vlastní úžasné rezidence, jezdí v super autech, ale na daně jim nezbývá.

Není čas změnit takové zákony a osvobodit práci ze závislosti a pojmu daň z příjmu přiřadit skutečný význam? Pokud bude možné vykonávat práci svobodně a platit daň ze skutečně přijatých tržeb, vychází podle studií výše daně z příjmu do 1% přijatých plateb. Skončí korupce, úplatky, rozkrádání!

Platit bude každý a stát na příjmech do státní pokladny získá více, než je současný celkový výběr daní. Skončí výhodnost daňových rájů, investovat budou domácí vlastnící kapitálu doma a nebudou jej vyvážet.

Komplexní řešení nabízí společensko-ekonomická formace „ekonomický privatismus“, která je celkovým řešením společnosti spící již několik století a lpící na vztazích téměř středověku, byť vývoj na poli vědy a techniky je zcela jinde. Úroveň lidstva a jeho možnosti jsou nyní vhodné na změny. Evoluci není možné nevnímat a snaha usilovně podsouvat občanům pohádky o tom, jak není možné žít lépe, je jen úmyslem pro jejich okrádání.

Postavme pravidla pro svobodný prodej práce, odstraníme současnou neprůhlednost a schovávání se za pomyslná IČ. Občané a jimi spravovaný stát budou v blahobytu. Zmizí agresivita, frustrace, krádeže, násilí a zloba.

Model společensko-ekonomické formace „ekonomický privatismus“ je v našich podmínkách odzkoušen na tzv. svobodných povoláních. Změny v daňovém systému si může každý ověřit s pomocí dat statistických úřadů. Ekonomický privatismus můžete konzultovat na adrese info@obcane/cr.cz  Kdo chce žít, nikoliv živořit, má šanci!
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama