Ing. Josef Barta, MBA

  • OČR
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.08.2018 13:42:38

Počet správních žalob jako barometr počtu „lemplů“ ve státní správě

Počet správních žalob jako barometr počtu „lemplů“ ve státní správě

Arogance úředníků státní správy se zdá stále vyšší. Chtějí ukázat, co vše si mohou dovolit a tak si dovolují! Správní řízení zpravidla zahajují státní úředníci když nedostanou úplatek, nebo kontrolovaní lidé nepanáčkují tak, jak si oni přejí.

 Klasické soudy  v České republice trvají deset či dvacet let a déle. Účastníci si už ani nepamatují, o co jde, ale soudy běží...

Zdálo by se, že správní soudnictví, které řeší pochybení úředníků státu při výkonu státní moci je na tom lépe. Ale je to jenom dojem a optický klam!
Například u Městského soudu v Praze trvá vyřízení jedné správní žaloby v současné době v průměru 667 dnů. Z pohledu občana či firmy postiženého arogancí či nesprávným postupem nebo poškozením ze strany státu úředníkem, který pochybil či chybuje a jeho kolegové i nadřízený úřad chování úředníka a chybná rozhodnutí kryjí, to je neúnosná doba.

Pokud je součástí sporu i splatná pokuta, kterou potrestal státní úředník „spupného a nepanáčkujícího občana či firmu, může to být i likvidační.

Chybí osobní odpovědnost za prováděné úkony státního úředníka. Když dělník vyrobí zmetek, nedostane zaplaceno za práci a musí zaplatit náklady škody. Když udělá chybu státní úředník a poškodí občana, úředník nenese žádnou hmotnou odpovědnost za způsobené škody a ještě dostane zaplaceno jako za kvalitní práci.

Na otázku: : Kde to Proboha jsme? dostávám šeptem odpověď ze všech stran: No přeci v České republice!

Musí platit, že za „zmetky mohou ti, kdo je vyrobili“ a musí za způsobené škody nést hmotnou i trestní odpovědnost!

Ubylo by práce správním soudcům, patřícím k elitám v soudcovském stavu, ubylo by ubližovaných občanů i ubližovaných firem, ale hlavně by ubylo těch, co mají razítko, myslí si, že mají ve všem pravdu a současně za to berou za to mzdu od těch, kterým škodí.

Občané, probuďte se! Jak na to naleznete  v hodnotové ekonomice občanů ČR. Dobře zvažte a  následně si vyberte ty, kterým chcete platit za to, aby pro vás dělali. Ukažte jim ale, že se platí jen za dobrou práci a za škody musí každý nést svou plnou  osobní odpovědnost. 

Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama