Ing. Josef Barta, MBA

  • OČR
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.01.2018 21:28:20

Větrná elektřina nebo raději smog? Co chtějí normální občané?

Větrná elektřina nebo raději smog? Co chtějí normální občané?

Porovnáme-li snímky z trasy Vídeň-Mikulov a obrázek ze severních Čech zjistíme, že se v Rakousku běžně staví větrné elektrárny i dálnice a rychlost výstavby je úplně jiná než v ČR.

 Vláda projednává povolení na emisní limity a elektrárny vesele kouří pár kilometrů od místa v Krušných horách, kde se již desátým rokem snaží „firma s rozumem“ vystavět větrný park. Proč už dávno větrný park nestojí a nejsou k odpovědnosti povoláni ti, kteří za skoro desetileté čekání mohou?

Rádoby ekologičtí aktivisté brání území, kde by větrníky měly stát tvrzením, že budou rušit tetřívky, kteří tam hnízdí. Elektrárny na dohled, ani připravovaná těžba lithia kolem hnízdišť tetřívků ekologickým aktivistům vůbec nevadí.

Aktivisté určitě ví, že již velmi brzy začne v dané lokalitě těžba lithia z povrchových odkališť bývalých rudných dolů. Všechna povolení dle dostupných informací byla pro těžbu již vydána  Báňským úřadem.

MPO rovněž stvrdilo budoucnost těžby lithia australskou těžební společností. Že by to tetřívkům či ekologickým aktivistům nevadilo?

Zvážíme-li, jak dlouho se stavěla D8 přes České středohoří, kterou brzdili ekologičtí aktivisté, kolik smogu museli spolykat lidé kolem staré silnice E15, kolik tam bylo mrtvých, dopravních nehod a zraněných, k tomu obrovské škody na majetku, lze to jen těžko pochopit.

Podobný je i současný stav D49 kvůli křečkovi, kde byly stavební práce zastaveny. Na jak dlouho? Jaké budou škody na zdraví, přírodě a majetku? Kdo za to bude odpovědný? A trest?

V Rakousku (viz foto) nejsou buď drobná zvířátka nebo ekologičtí aktivisté! A_nebo tam jsou zákony, které chrání občany Rakouska, jejich zdraví a životy, Svižným tempem se staví dálnice i větrné elektrárny. Možná tam mají lidé jiné hodnoty a jejich životy nejsou na posledním místě.

Smog, emise a škody na zdraví občanů nebo větrná energie a rozum? Občané, braňte se! Změny můžete uspíšit přímou volbou v komunálních volbách již tento podzim! Seznamte se s „hodnotovou ekonomikou“ na internetu či facebooku, kde najdete řešení současných neduhů této země.

Občané,  nenechte si od všech všechno líbit a braňte se! Je to vaše země a máte právo v ní žít, ne živořit a skomírat! 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama