Ing. Jozef Síkela

  • BPP
  • ministr průmyslu a obchodu
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.01.2022 10:57:00

Připravili jsme návod, který usnadní orientaci v pravidlech testování

Připravili jsme návod, který usnadní orientaci v pravidlech testování

Od pondělí 17. ledna 2022 začíná povinné testování zaměstnanců. Týká se všech bez výjimky – tedy i těch, kteří jsou očkováni.

 Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela prostřednictvím datových schránek rozeslal podnikatelům vysvětlení pravidel testování formou otázek a odpovědí.

„Moc dobře si uvědomuji, jak je pro podnikatele současná situace obtížná. Proto jsme připravili návod ve formě otázek a odpovědí, který usnadní orientaci v pravidlech testování,“ uvádí ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela v dopise, který podnikatelům rozeslal.

Povinné testování se týká všech státních úředníků, zaměstnanců ve firmách, živnostníků i jednatelů společností bez výjimky, tedy i těch, kteří jsou očkováni. Testovat se musí i ti, kteří již absolvovali očkování třetí dávkou, tzv. boosterem.

Otázky a odpovědi, které připravilo Ministerstvo průmyslu a obchodu, jsou v příloze TZ. K dispozici jsou také na webu MPO ZDE, průběžně budou doplňovány a aktualizovány.

Další návody usnadňující nově zaváděné povinné testování ve firmách připravilo Ministerstvo zdravotnictví. Také tyto materiály jsou v příloze TZ. Dotazy zodpoví operátoři na celostátní lince Ministerstva průmyslu a obchodu pro podnikatele 1212, a to každý všední den od 8 do 16 hodin. Poradí i operátoři na lince Ministerstva zdravotnictví 1221, která funguje každý den včetně víkendů od 8 do 19 hodin.

Rozeslání dopisu podnikatelům připravilo MPO ve spolupráci s Ministerstvem zdravotnictví, Ministerstvem vnitra, Chytrou karanténou a Národní agenturou pro komunikační a informační technologie.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama