ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.06.2011 12:31:00

Máme návrh řešení pro elektronizaci veřejných zakázek

Máme návrh řešení pro elektronizaci veřejných zakázek

Odborná porota dnes vybrala nejkvalitnější a nepropracovanější návrh řešení elektronického systému pro zadávání veřejných zakázek.

Vítězné dílo, které do soutěže přihlásilo konsorcium dvou firem, nejlépe splnilo cíl soutěže o návrh, kterým bylo nalézt nejvhodnější a nekvalitnější řešení potřeb zadavatele. Je to první krok pro realizaci a vznik „Národního elektronického nástroje (NEN)".

 Vzhledem k tomu, že problematika veřejných zakázek je komplikovaná a jeho elektronizace se rozvíjí velmi dynamicky, ustavilo MMR odbornou porotu k posouzení návrhů. Návrhy přihlášené do soutěže posuzovali zástupci resortů vnitra, financí, práce a sociálních věcí a místního rozvoje. „Na celkem třech jednáních porota pečlivě studovala zaslané návrhy. Nakonec byla vybrána nabídka konsorcia společností CS Project spol. s r.o. a BDO IT a.s.. Ta nejlépe splnila požadavky kladené legislativou a zároveň prokázala nejhlubší znalost samotných procesů zadávání veřejných zakázek ve státní správě a samosprávě," člen poroty Mgr. Radoslav Bulíř ředitel odboru Rozvoje ICT MF, ředitel projektu Integrovaného informačního systému Státní pokladny z Ministerstva financí, Podle něj je záruka, že systém NEN postavený na základě tohoto návrhu bude přínosem pro všechny zadavatele. NEN bude v plném provozu administrovat veřejné zakázky v ročním objemu 500 miliard korun. Zjednodušeně řečeno, aplikace NEN každému uživateli pomůže připravit, vést a vyhodnotit libovolnou veřejnou zakázku striktně dle zákona. MMR očekává, že vedle snížení administrativní zátěže přispěje k zásadnímu posunu v transparentnosti nakládání s veřejnými financemi.
   
 NEN by měl být spolu s e-tržišti páteří připravovaného projektu Národní infrastruktury pro elektronické zadávání veřejných zakázek (NIPEZ). Celý projekt NIPEZ je financován z peněz Evropské unie prostřednictvím Integrovaného operačního programu (IOP). "Vítězný návrh bude nyní rozpracován v navazujícím jednacím řízení bez uveřejnění. Po finalizaci poslouží jako podklad při otevřeném výběrovém řízení na vývoj Národního elektronického nástroje (NEN)," uvedl Kamil Jankovský, ministr pro místní rozvoj. V rozpočtu projektu je předpokládaná hodnota této zakázky stanovena na 171 925 000 Kč bez DPH.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama