ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.04.2013 11:03:00

Otevřít Peking částečnému bezvízovému styku je dobrý nápad

Otevřít Peking částečnému bezvízovému styku je dobrý nápad

Ministr Jankovský podpořil česko čínskou spolupráci v oblasti cestovního ruchu.

Ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský se ve pátek 26. 4. 2013 zúčastnil akce, která jistě výrazně ovlivní česko čínské vztahy na poli cestovního ruchu. Výbor pro rozvoj cestovního ruchu města Peking totiž dnes v Praze představil novou politiku bezvízového styku. Od 1. ledna 2013 mohou turisté ze 45 zemí světa, včetně České republiky, pobývat v Pekingu a Šanghaji po dobu 72 hodin bez víza. Akce „Užijte si Peking – při tranzitu do 72 hodin bez víza“, která proběhla na pražském Žofíně, představila tuto novinku v bezvízovém styku a zároveň seznámila účastníky s Pekingem, městem luxusní turistiky. 
 Zástupce ředitele Výboru pro rozvoj cestovního ruchu města Peking, Cao Pengcheng, řekl: „Peking má 3000 let starou historii, návštěvníci se zde mohou seznámit s kořeny čínské civilizace, historickými památkami i kulturními zajímavostmi. Zároveň je také sídlem řady velkých společností, kulturních institucí i mezinárodních organizací.“
 Akce se zúčastnilo mnoho významných hostů od zástupce Velvyslanectví Čínské lidové republiky v České republice až po společnosti jako například China Airlines nebo cestovní kancelář China International Travel Service. Českou stranu reprezentoval ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský. Ve svém projevu ocenil celou prezentaci a připomněl také, jak důležité je navázání bezvízového styku:
 „Velmi oceňuji dnešní prezentaci Výboru pro rozvoj cestovního ruchu města Peking. Otevřít toto zajímavé místo částečnému bezvízovému styku považuji za velmi dobrý nápad. Nesmíme opomínat úskalí, která brání většímu rozvoji naší vzájemné spolupráce v oblasti cestovního ruchu. Mezi ta nejzávažnější řadím právě nutnost zlepšení pružnosti vízové politiky. Vidím jako prioritu navýšit možnosti odbavení čínských občanů směřujících do České republiky. Jsem přesvědčen, že zlepšení a zrychlení vydávání víz může vést k pozitivním ekonomickým dopadům pro Českou republiku. Nejen ke zvýšení obratů obchodníků díky nákupům, ale také k posílení příjmů ve službách spojených s cestovním ruchem.“
 Součástí akce byla i krátká prezentace Pekingu v okolních ulicích Žofína, kde lidé v kostýmech herců pekingské opery a pandy velké rozdávali drobné dárky. Cílem celé akce bylo navodit jedinečnou atmosféru Pekingu a všech zajímavostí, které nabízí. Praha byla posledním městem této propagační akce, která se soustředila na země Evropy. Ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský na závěr Pekingu popřál: „Přeji městu Peking, aby se záměr usnadnit luxusní cestování pro tranzitní zahraniční turisty a přilákat do Pekingu ještě více organizátorů mezinárodních konferencí a výstav, vydařil. Za Českou republiku mohu slíbit podporu v realizaci těchto aktivit.”
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama