ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.10.2013 7:00:00

ČSSD chce zákon o legalizaci nakradeného majetku

ČSSD chce zákon o legalizaci nakradeného majetku

Připadá vám to absurdní a poněkud přitažené za vlasy? Mně také, ovšem realita dopadu takového zákona až tak nereálná, bohužel, není. Jde o zákon, kterým by se měl prokazovat původ nabytého majetku, avšak s platností až od roku 2015.

 Vypadá to lákavě a rozumně, že? Prokazovat původ nabytého majetku… Vždyť po tom všichni tolik volají. Ovšem až na ten rok. Proč od roku 2015? Začal-li by platit tento zákon ve znění, jež naznačuje již nyní ČSSD, máme to chápat tak, že co se nakradlo dosud (a ještě příští rok nakrade?), bude nepostižitelné, a tím pádem od tohoto okamžiku vlastně legalizované? Jestli chtějí sociální demokraté tímto trumfnout nehoráznou novoroční amnestii našeho exprezidenta, mají k tomu tímto záměrem opravdu dobře našlápnuto.

Co se za tím skrývá, že najednou (najednou?) se nechtějí sociální demokraté již zabývat kauzami  uplynulého skoro čtvrtstoletí? Že by snad někteří z nich měli problém s prokázáním původu dosud  nabytého majetku (jak už jsem také zaslechl)? Ale netřeba nic zaslechnout – stačí mít vlastní selský rozum. Vždyť novodobá historie této strany je dlážděna takovými milníky a ikonami, jako byli Ivo Svoboda, Stanislav Gross, tajemné kufříky, Paroubkovy igelitky, David Rath, privatizace MUS, gripeny, Palasův penzion, odkup stadionu Baníku a aktuálně opět na scéně kauza OKD.  A bohužel bychom za tuto dobu určitě objevili i další.

Že řada z těch jmen už dnes není spojena s ČSSD? A to jejich spolustraníci nevěděli, co všechno páchají? Pokud ne, mám pochybnosti o tom, že budou nyní schopni odpovědně řídit tento stát a vidět věci kolem sebe. Anebo že by snad měli obavy ti, co zůstali dosud „čistí“, prokázat původ jejich nabytého majetku za uplynulou éru?

Odpovězte si sami…

Prosím sledujte mé texty i na mém Facebookuhttps://www.facebook.com/Karelfiedler.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama