ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.09.2013 19:40:01

Demonstrace horníků OKD ukazuje, že potřebujeme odpovědnost politiků

Demonstrace horníků OKD ukazuje, že potřebujeme odpovědnost politiků

Stávající systém je nefunkční. Nikdo za nic nezodpovídá a akorát se tu hraje do kapsy lobbistům, stranickým sekretariátům a kmotrům, kteří je ovládají. Je to vidět na dvou příkladech z nedávné doby.

 Spekulanti skupují dluhy nemocnic. Tak už se handluje a dělá výnosný byznys nejen z léčby lidí či prodeje léků, ale (nečekaně?) i z dluhů zdravotnických zařízení. Vždyť zdraví lidí je výnosný byznys! Co na tom, že v dosud stále platné ústavě je psáno "cosi" o bezplatné zdravotní péči? Za "bezplatné" zdravotnictví platíme stále větší nehorázné částky, a přitom jisté zdravotnické subjekty na prodělečném zdravotnictví dokáží vydělávat stamiliónové částky a vyplácet si dividendy. No, není to Kocourkov? Ne, spíš typicky česká zlodějna a lumpárna!

V úterý pak demonstrovali horníci OKD. O způsobu "privatizace" (spíše zpronevěry) majetku OKD, na kterém kromě státních institucí má nesmazatelnou stopu i sociální demokracie, bylo již napsáno mnoho. Jde jen o další tunel, i když zde spíše privatizační jámu.

A teď si odpovězme sami. Probíhalo by to stejně i v systému přímé demokracie? Můj selský rozum mi říká NE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama