ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.10.2013 18:26:44

Kmotr všech kmotrů Klaus je opět na scéně

Kmotr všech kmotrů Klaus je opět na scéně

Na nějakém serveru jsem se dočetl, že exprezident Václav Klaus varuje voliče před novými podivnými uskupeními, např. hnutím pana Okamury nebo jak se jmenuje (myšleno bylo příjmení Tomia Okamury).

 Ješitný Václav Klaus chtěl tradičně demonstrovat svoji povýšenost a jím domnělou nadřazenost tím, že si jen matně vybavuje jakéhosi snad Okamuru. Od tohoto (pro mě lidsky slizkého člověka) nic neobvyklého.

A jaképak že uskupení to podporuje Václav Klaus? „Ruce vzhůru“ nebo jak se to vlastně jmenuje (mám-li akceptovat jeho formu zmiňování pro mne nepřijatelného)? Narychlo vzniklý slepenec, který evidentně nemá problém s financováním své kampaně. Na webových stránkách tohoto volebního bloku jsem však marně hledal transparentní účet. Ano, účet tam je, ale neveřejný (co kdyby tam zase přistál sponzorský dar od nějaké fiktivní „mrtvoly“?).

To pro mne ale není žádné překvapení, zvlášť od politického uskupení podporovaného Václavem Klausem, který přece neumí rozlišovat čisté a špinavé peníze a za jehož vlády bylo použito 330 miliard z důchodového účtu na sanaci škod z divoké privatizace. Nechybí nám náhodou tyto peníze nyní na vyplácení důchodů?

Přes všechna drancování, u jejichž zrodu při jím podporované divoké privatizaci stál právě Václav Klaus, je v naší zemi přece jen ještě něco málo k rozkradení – třeba Budějovický Budvar.

Na základě svých zkušeností z uplynulých let, je-li u něčeho Václav Klaus, vyvolává to ve mně jaksi představu tunelování nebo veřejné politické loupeže – a loupežníci přece vždycky říkali „ruce vzhůru“.  Vyvolává to ve mně tyto pocity zvláště po tom, co Václav Klaus jím vyhlášenou prezidentskou amnestií „na rozloučenou“ (tedy jejím nehorázným rozsahem) pro mne veřejně odtajnil svou pozici kmotra všech kmotrů.

Je víc než zřejmé, že program hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury je se svými cíly pro některé osoby, zejména ty spojené s divokou privatizací, nepřijatelný. A to je dobře!

Prosím sledujte mé texty i na mém Facebookuhttps://www.facebook.com/Karelfiedler.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama