ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.10.2013 19:04:07

Máme sice díry v silnicích, zato partaje mají naplněná bankovní konta

Máme sice díry v silnicích, zato partaje mají naplněná bankovní konta

Česká republika je už na 81. místě! Jestli si k tomu krátkému slůvku „už“ domyslíte vzestup nebo pád, nechám na vás. Já v tom mám celkem jasno.

 V jedné čtvrteční televizní debatě zazněly od Tomia Okamury, předsedy hnutí Úsvit přímé demokracie, některé statistické údaje o tom, kdeže se ta naše zemička na celosvětových žebříčcích pohybuje. A byly to pozice opravdu úděsné.

Ale co prostému člověku říkají pro mnohé odtažité ekonomicko-statistické údaje? To silnice, po kterých denně jezdíme, jsou nám přece jen bližší – bohužel pouze vzdáleností od našich zadků, nikoliv jejich stavem, a tedy vztahem našich představitelů k nim.

Nejprve krátký výčet z žebříčku Světového ekonomického fóra o stavu a kvalitě silnic:
71. Keňa
72. Guatemala
74. Irán
77. Alžírsko
79. Pákistán
81. Česká republika

Že vám to připadá, jako bychom nebyli evropskou zemí? Kdepak, buďte v klidu. I naši slovenští bratři mají betonovo-asfaltové mafie a dělají nám společnost na 82. místě. Vždyť co na tom, že stavíme dálnice o třetinu dráž než v Německu a silnice jsou plné děr a v lepším případě se jen trochu vlní. Hlavně, že dosavadní, především ty vládní, partaje nemají díry ve svých financích! Nebo snad věříte tomu, co nám pánové z těchto partají tvrdili, že státní a dopravní zakázky nebyly předražené? 

A kampak že zmizely peníze, které měly ležet v našich „cenově kvalitních“ silnicích a my tam vidíme (a čepy našich aut cítí) velké díry? Možná jsou jen kousek vedle – hned za krajnicí… To množství billboardů přece něco stojí (a že jich tam má tolik zrovna ta „ódéeska“).
  
Silnice ale nejsou jediné, další „výživné výtažky“ ze světových statických žebříčků přinesu i příště.

Prosím sledujte mé texty i na mém Facebookuhttps://www.facebook.com/Karelfiedler.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama