ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.10.2013 17:46:48

Na příspěvcích na bydlení se nesmí vydělávat

Na příspěvcích na bydlení se nesmí vydělávat

Karviná se rozhodla důsledně zkontrolovat ubytovny. Lidé se stěhují z jedné do druhé kvůli nepořádku, zvýšené kriminalitě, a dokonce štěnicím. Nejhorší ale je, že se ve městě rozjíždí byznys, kdy se vydělávají obrovské částky na sociálních dávkách.

 Příspěvky na sociální bydlení jdou do kapes provozovatelům ubytoven. Za jeden pokoj se platí třeba 13,5 tisíce korun měsíčně. Stát se tak zříká peněz, které by měly být v jeho rukách a důsledněji použity, a přesouvá je do rukou soukromníků.

Jenže tito privátní majitelé ubytoven na příspěvcích na sociální bydlení často rozjíždí velký byznys. Podle mě by se problém vyřešil, kdyby dávky šly přímo obcím a městům a nakládání s nimi by spadalo do jejich kompetence. Karviná by pak nemusela pořádat hromadné kontroly po patnácti ubytovnách.

V hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury chceme navíc prosadit přísnější podmínky sociální pomoci. Aby někdo dostal dávky, musí vést řádný život. Zamezíme tomu, aby byly vypláceny neoprávněně vysoké příspěvky na bydlení.

Prosím sledujte mé texty i na mém Facebooku

https://www.facebook.com/Karelfiedler.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama