ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.10.2013 18:17:20

O zlepšení ovzduší se často jen žvaní

O zlepšení ovzduší se často jen žvaní

V sobotu 5. října jsem jel ráno do Opavy. Jedete-li do Havířova od Těrlicka, nad Havířovem je kopec s kruhovým objezdem, odkud sjíždíte do města. Ten den bylo krásné, jasné počasí, zato pohled z kopce úděsný.

Smogová peřina nad Havířovem Nad obzorem byl tmavý hnědý pás smogu a teprve nad ním modrá obloha. Cestou do Ostravy jsem dále fotil a přemýšlel nad často pouhým žvaněním politiků o zlepšení ovzduší…

 
Majitelé vysávají podniky Moravskoslezského kraje a získané miliardy investují do svých dalších aktivit v jiných odvětvích. Když je vysají, ztratí o vše zájem (viz Zdeněk Bakala a OKD). Na snižování emisí nemají peníze a čekají na dotace (od státu, od EU…). Ať je investují zpět do těchto provozů.

Ano, k nějakému zlepšení došlo, ale nemocnost dětí na Ostravsku je alarmující. Limity polétavého prachu jsou několikanásobně překročeny. A děje se něco? Nic! Když poskočí inflace o procenta, politici si hned zvednou odměny a náhrady. Když znečištění ovzduší o stovky procent překročí povolené limity, jede se dál – však obyvatelé Moravskoslezského kraje jsou už „zvyklí“…

Prosím sledujte mé texty i na mém Facebookuhttps://www.facebook.com/Karelfiedler.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama