ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.06.2016 8:25:20

RYCHLE A ZBĚSILE aneb reforma policie po česku.

RYCHLE A ZBĚSILE aneb reforma policie po česku.

Tak včera se nám bossové současné koalice (a možná další pozvaní na Bezpečnostní radu státu) dohodli, že „uberou na rychlosti“ uvažované reformy policie. Já myslím, že to ubrání rychlosti je opravdu pouze relativní, spíše úsměvné.

Rozhodnutí o tomto odloží ministr vnitra o den, realizace pak bude zpomalena a odložena dokonce o celý měsíc! Tak takovému zpomalení já pořád říkám „rychle a zběsile“. Obzvláště v souvislostech prosakujících informací, že tato reforma vlastně není nijak zvlášť připravena a nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman, dle jeho slov, dodnes nezná obsah chystané reformy. Materiál o této reformě, zřejmě připravený pro Bezpečnostní radu státu, měl vzniknout na vnitru teprve 13. června!

Kauza koaliční roztržky nad tématem opravdu rychle a zběsile chystané reformy policie a rychlého a zběsilého sloučení elitních policejních útvarů nám vyrostla a vygradovala v uplynulých pár dnech. Před pár dny mnozí z nás o nějaké reformě policie neměli ani ponětí (a jak tak vnímám prosakující zprávy, možná ani někteří z BSR). Reforma sloučení elitních (protikorupčních a protimafiánských útvarů) by měla být opravdu dobře, důmyslně a důkladně připravena. Zatím však zjišťujeme pravý opak, že tady se hodně tlačí na pilu.

A já se tedy ptám: proč takový spěch, proč taková zběsilost, proč tak nepřipraveně a rychle? CUI BONO? … tedy komu ku prospěchu a v čím zájmu, pane ministře vnitra?


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama