Ing. Karel Janeček

Bez stranické příslušnosti.
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.10.2014 19:19:39

Děkujeme za hlasy! Příště přijďte i vy ostatní!

Děkujeme za hlasy! Příště přijďte i vy ostatní!

Takový je můj vzkaz voličům, kteří si uvědomují svoji odpovědnost a přišli k volebním urnám, i vzkaz pro ty, kteří tentokrát cestu do volebních místností nenašli.

 Děkuji všem, kteří volit přišli a dali svůj hlas právě zástupcům ČSSD. Vašich hlasů si všichni velmi vážíme. Jsou pro nás motivací do další práce i důležitým závazkem. Díky nim je možné společně naplňovat představy o tom, jakým směrem se ubírat, zjišťovat, kde jsou rezervy, pracovat na tom, co je možné vylepšit.

Jako již tradičně byla poměrně slušná účast ve volbách komunálních. Zato druhé kolo senátních voleb pro mě znamenalo v tomto ohledu zklamání. Účast pod sedmnáct procent je prostě slabá. Mrzí mě, že řada lidí volby „ neřeší“. Je to přeci stále ten nejdůležitější nástroj demokracie, který každý z nás občanů má. Je to významná část naší svobody.

Mám pocit, že pravý význam slova „svoboda“ v dnešní době často upadá v zapomnění a je devalvovaný pouze na materiální stránku věci - například že můžeme cestovat po světě, jak chceme, a v obchodech stačí jen natáhnout ruku a koupit si vše, nač si jen člověk vzpomene.

Lidé zapomínají na daleko hlubší význam toho, co to znamená, být svobodný. Že nemusí tajit své myšlenky, názory. Mohou se věnovat čemukoli jen a jen podle svých vlastních možností, ovlivňovat své vlastní osudy. A především, že mají možnost vybrat si své volené zástupce podle vlastního úsudku, a aktivně se tak podílet na směřování našeho státu.

Lidé by tak společně se svobodou měli přijímat i svůj díl odpovědnosti - za sebe, za své činy. S vědomím této odpovědnosti by měl také každý přistupovat ke svému životu a snažit se, aby po sobě zanechal v tom dobrém slova smyslu onu pomyslnou „stopu“. Stačí malá, alespoň ta volební. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama