Ing. Karel Janeček

Bez stranické příslušnosti.
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.09.2012 11:00:56

Mnohý ti dá radu jak přeplavat moře, ale málokterý tě vytáhne z louže…

Mnohý ti dá radu jak přeplavat moře, ale málokterý tě vytáhne z louže…

Malá rekapitulace práce v krajském zastupitelstvu a oslovení občanů našeho kraje před volbami do krajského zastupitelstva.

Rozhodnutí kandidovat do krajského zastupitelstva souvisí s mým osobním přesvědčením, že pouze aktivním přístupem a veřejnou angažovaností můžeme měnit naše okolí k lepšímu. S takovým přesvědčením jsem pracoval i v minulém krajském zastupitelstvu, ve kterém jsem se věnoval především tématům ekonomiky, zdravotnictví a školství.  Pracoval jsem jako místopředseda finančního výboru, člen školského a zdravotního výboru. Hodně pozitivních změn se podařilo prosadit, řada dlouhodobých úkolů k finálnímu řešení ještě čeká  na příští krajské zastupitele. Osobně považuji za nejvýznamnější oblast zdravotnictví a k tomuto rezortu přichýlenou sociální sféru. Právě zde je maximálně koncentrováno to, co je očekáváno od sociálně – demokratické politiky: Prosazování mezigenerační solidarity, zajištění  lidské důstojnosti ve všech životních situacích, dostupnost  kvalitní lékařské péče pro všechny skupiny obyvatel.V těchto oblastech se stát chová stále více cynicky a množství úkolů zejména v sociální sféře vkládá na bedra krajů. Kraje musí na tuto novou situaci efektivně reagovat. Čeká nás množství práce, protože nelze dopustit, aby se  lidé museli obávat toho, že princip solidarity a důstojnosti bude narušen právě ve složitých životních situacích.  Práce krajského zastupitele je náročná, o tom jsem se mohl sám přesvědčit v minulém volebním období. Jsem tak rád, že mohu vždy počítat  s podporou a pochopením mojí rodiny. Jako lokální patriot Rychnovska chci práci v krajském zastupitelstvu zaměřit na podporu rozvoje našeho regionu. Protože rychnovským rodákem byl i Karel Poláček, rád bych citoval jeden jeho výrok, který může být i výzvou k tomu, abychom přišli ke krajským volbám, protože krajské zastupitelstvo výrazně ovlivňuje život našeho regionu. A pouze, pokud se sami tohoto procesu budeme aktivně účastnit, (nikoli pokud si budeme jen navzájem radit nad sklenicí pěnivého moku v nejbližším pohostinství), pohnou se věci k lepšímu. Měli bychom volit ty, za které nemluví slova, ale činy. Karel Poláček to věděl, když říkal: Mnohý ti dá radu jak přeplavat moře, ale málokterý tě vytáhne z louže.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama