Ing. Karel Janeček

Bez stranické příslušnosti.
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.06.2015 10:17:21

Nezlomná vůle a statečnost, to byla Milada Horáková

Nezlomná vůle a statečnost, to byla Milada Horáková

V sobotu bychom měli důstojně oslavit Den památky obětí komunistického režimu. Je to významný den pro všechny z nás, kteří ještě dobu totality pamatují, a možná ještě významnější pro nové generace, které ji nezažily.

Měli bychom si vážit památky lidí, kterým slova svoboda a demokracie nebyly lhostejné. Mezi takové osobnosti patřila i Milada Horáková.

Milada Horáková zemřela 27. června na dvoře pankrácké věznice. Šlo o brutální justiční vraždu, kterou zinscenoval po vzoru sovětských monstrprocesů tehdejší komunistický režim, který ovládal naši republiku. To, co se nepodařilo gestapu a fašistům, dokázala StB a soudci s předem připraveným scénářem, se kterým jim pomohli „odborní“ poradci ze SSSR.

Statečnost a odhodlání Mlady Horákové je cítit z každé její věty před zinscenovaným soudem. Je vidět její odhodlání a nezlomnost, přestože jí muselo být jasné, že je vše marné, že ji čeká rozsudek, který není možné nijak změnit. Její vystoupení je hrdé a obdivuhodné. Je to žena, kterou nezlomili ani fašisté, ani koncentrační tábor, ani komunistické vězení a tajná policie totalitního státu.

Kdyby každý z nás měl polovinu jejího odhodlání, mohli bychom změnit a zlepšit, cokoliv bychom chtěli. Třeba jednou ta doba nastane nebo se jí alespoň trochu přiblížíme. Zatím věnujme vzpomínku Miladě Horákové, bojovnici za práva žen i všech lidí, kteří se nevzdávají svých ideálů a vědí, co znamenají již zmíněná slova: svoboda a demokracie.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama