Ing. Karel Janko

mpř ČSNS
  • ČSNS 2005
  • Podolanka
  • zastupitel obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.03.2021 18:02:21

Okupace Čech 1939

Okupace Čech 1939

Připomenutí okupace německou armádou v roce 1939.

 

Vážené sestry a bratři, vážení přátelé.

Sešli jsme se dnes v předvečer tragické události pro dějiny našeho národa s připomenutím 82-ho výročí okupace zbytku Československa fašistickou německou armádou. Byl to však jen důsledek hanebného jednání a paktu zástupců Velké Británie, Francie a Itálie s Hitlerem, konaný o půl roku dříve a označovaný jako mnichovská dohoda.

Mnozí naši dnešní spoluobčané by na to rádi zapomněli, proto musím jim i všem těm jejich dnešním quislingům se ztrátou paměti připomenout několik čísel:

-Již v době od září 1938 do března 1939 zahynulo v pohraničí více jak 100 osob – zpravidla zákeřně zastřelených ordnery.

-V průběhu války padlo, bylo zastřeleno, nebo umučeno 360 tisíc Čechoslováků.

- A dle plánů Hitlera byli Češi rozděleni do tří skupin:

První skupina s nordickými rysy – vhodná a ponechaná k poněmčení, druhá skupina jako otroci vhodných na práci a třetí, dostatečně neadaptabilní- určená do plynu.


O to více a s tímto vědomím se skláním před hrdinstvím všech těch, kteří zahynuli na všech frontách a zvláště si vážím těch sedmi chlapů, kteří zahynuli se zbraní v ruce v pravoslavném chámu sv. Cyrila a Metoděj v Reslovce. = Gabčík, Kubiš, Opálka, Valčík, Hrubý, Bublík a Schwarz. * Ano, byli to chlapi, jakých nám je třeba i dnes.

A plivám do tváře všem těm dnešním poskokům sudeťáků, kteří se nestydí veřejně s nimi kolaborovat a účastnit se na jejich srazech. Z těch známých jmen uvádím:

Schwarzenberg, Fiala, Hermann, Bělobrádek, Marksová-Tominová, Podivínský a další - tedy té současné páté koloně v naší republice.

Připomenu také, že odsun byl součástí Postupimských dohod a že zůstalo v naší republice po roce 1946 cca 250 tisíc Němců, kteří se neprovinili proti republice a nebyla jim prokázána činnost a účast v zločineckých organizacích. Cca 100 000 jich pak odešlo dobrovolně Heim ins reich.

Sešli jsme se dnes i proto na tomto místě u sochy Dr. E. Beneše , abychom si připomněli jeho slova a varování o tom, že přijde doba překrucování dějin a snaha o restituce a návrat sudeťáků. Že se o tom jedná v petičním výboru Evropského parlamentu, máme jasné zprávy. Zkoušejí to na nás zas a znova.

Co proti tomu dělá naše vláda? NIC ! Co proti tomu dělá Ministerstvo zahraničních věcí? NIC ! - možná že jen bedlivě sleduje, co Evropský parlament jednou schválí. Tomu je třeba odolávat a zabránit.

Jedinou správnou cestou proto je opustit tu hromadu hnoje, která si říká Evropská unie.

Děkuji vám a končím s pozdravem Nazdar.

14.3.2021 Ing. Karel Janko

*V jejich souvilosti bylo zastřeleno v Mauthausenu přes 280 členů rodin, kteří pomáhali zmiňovaným parašutistům. Umučen tam byl m.j. i mnou milovaný vlastenec Karel Hašler.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama