Ing. Karin Szczyrbová

členka Národní demokracie
  • ND
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.04.2023 7:14:18

Otevřený dopis prezidentovi ČR - zničení prezidentské vlajky

Otevřený dopis prezidentovi ČR - zničení prezidentské vlajky

Necítíte se spoluvinným z výtržnictví, poškození cizí věci či dokonce z krádeže a destrukce státního symbolu – prezidentské vlajky? Ten, kdo nemá úctu ke státním symbolům, nemůže mít úctu ani k České republice.

 

Otevřený dopis prezidentu České republiky 


Pane prezidente České republiky,


ačkoliv jsme se před pár dny setkali tváří v tvář a ačkoliv Vás neoslovím „vážený pane prezidente“, vzhledem k tomu, co o Vás vím, dovolím si Vás požádat o dvě odpovědi na mé otázky.


První otázka je banální – víte, resp. znáte osoby, se kterými jste se v Karviné po obědě na Zámečku setkal a můžete zveřejnit, kdo to byl? Já už to vím, protože jsem obyvatelkou města Karviné. To, s kým se člověk setkává, vypovídá mnohé o jeho charakteru.


Má druhá otázka bude záludnější. Necítíte se spoluvinným z výtržnictví, poškození cizí věci či dokonce z krádeže a destrukce státního symbolu – prezidentské vlajky? Od počátku své prezidentské kampaně jste tvrdil, že víte, kde ukradená prezidentská standarta je – viz např. zde: https://medium.seznam.cz/clanek/hlavni-udalosti-petr-pavel-vi-kde-je-odcizena-standarta-z-roku-2015-ale-media-a-policie-mlci-1692


Dle mého názoru jsme měli mnoho různých prezidentů, o kterých jsme si mohli myslet cokoliv, ale nikdy jsme neměli prezidenta, který kryje zloděje a ničitele státních symbolů. Tito zloději dostali za zničení státního symbolu pouze podmínečný trest. Člověk, který takové zloděje a výtržníky nemající úctu k předním symbolům naší státnosti, kryje a poté s pompou při své inauguraci prezidentskou vlajku odhalí, je stejný jako oni – je to člověk, který nemá žádnou úctu k vlasti, ve které se narodil. Proto Vás nelze nazývat a uctívat jako českého prezidenta. Nejde zde o peněžní hodnotu prezidentské vlajky či poničení střechy, důležitá je úcta k českému státnímu symbolu, kterou Vy evidentně nemáte, proto nemůžete mít úctu ani k České republice a nemůžete jednat ani v její prospěch.


Budete však, prosím, tak laskav a dokážete se svým vybraným proslovem vyjádřit alespoň na tento můj e-mail, když už jste to pro mě (a pro veřejnost) neudělal osobně v Karviné?


Předem Vám děkuji,


Ing. Karin Szczyrbová 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama