Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.04.2010 13:10:54

„Volba není žádný špás: Jde tu o tvou kůži!“

„Volba není žádný špás: Jde tu o tvou kůži!“

Možná jste si také povšimli billbordu ČSSD, který hlásá: „Nedovolíme snížení mateřské.“

Stojí za připomenutí, že právě jejích 60 poslanců, včetně Jiřího Paroubka, patřilo mezi ty, kteří na podzim loňského roku odhlasovali snížení peněžité pomoci v mateřství s účinností od 1. ledna 2010 v rámci tzv. Janotova balíčku.

Dnes ovšem hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek na webu sociální demokracie kritizuje pokryteckou ODS za to, že pětkrát hlasovala proti zvýšení mateřské a nyní si ho dala do programu.

V této souvislosti možná někoho napadne, že by si sociální demokraté měli nejdříve zamést před vlastním prahem. To byl i můj názor – dokud se mi nedostala do rukou drobná knížka „Poslancem snadno a rychle“, kterou pro poučení a pobavení přátel vydali pánové Beska a Marek roku 1909 (tedy za císaře pána); tento historický dokument nyní vyšel jako neprodejný tisk.

A tehdy mi došlo, že právě zde se mohla inspirovat i sociální demokracie. Praktické rady úvodem obsahují několik myšlenek, které by tomu nasvědčovaly: „S pravdou nedojdeš nikam. Balamucením dojdeš, kam chceš.“ Nebo: „Můžeš si dovolit všecko, ale musíš vědět, kdy. Spoléhej bezpečně na to, že lidé rychle zapomínají…“ Zmiňovaná knížka však obsahuje i rady pro voliče, z nichž uvádím alespoň jednu: „Volba není žádný špás: Jde tu o tvou kůži!“ A to nejen v případě mateřské, proti jejímuž snížení byli všichni poslanci za KSČM. Voliči by měli zvažovat nikoliv slova, ale činy.

Kateřina Konečná, poslankyně a vedoucí kandidátka KSČM pro volby do PS PČR v Moravskoslezském kraji

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama