Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.09.2010 18:07:00

Bárta si nadělil dárek - koupil si „poradce“

Bárta si nadělil dárek - koupil si „poradce“

Ministr dopravy se řídí podleosvědčené metody „Když nemůžeš protivníka porazit, tak si ho kup“.

Nejen ve velkých marketech, ale i na Ministerstvu dopravy si ministr Bárta zřejmě zpívá Vánoce, Vánoce přicházejí. A tak si koupil dárek...

Příchod Věcí veřejných do vlády přinesl mnoho nadějí i obav. Nejčastěji jsme slyšeli, jak velmi riskantní bude propojení státní moci představované ministry za VV, kteří ze světa byznysu formálně odešli, ve skutečnosti však začali do svých úřadů přivádět své další bývalé spolupracovníky a spojence.

Ministr Vít Bárta v posledních týdnech rozzlobil i pobavil tisíce lidí svým mediálním divadlem s názvem „Zastav stavbu, rozjeď stavbu – a nebo si kup koloběžku“. Nezapomněl při tom vyměnit pár ředitelů. A jak se ukazuje, tentýž ministr si na ministerstvo přinesl také další důležité návyky z dob svých podnikatelských aktivit. Dnes nás například přesvědčil, že mu nejsou cizí ani přesvědčovací metody typu „Když nemůžeš protivníka porazit, tak si ho kup“.

O skutečnosti, že se nejeden problém s ekologickými nevládními organizacemi dá řešit „finančními metodami“, jsme se mohli přesvědčit už na příkladu areálu Hyundai v Nošovicích. Tehdy stál „smír“ s nevládními organizacemi prý také pár miliónů korun, ale neplatil je daňový poplatník, ale společnost Hyundai.
Vymyslet financování postu pro Miroslava Patrika z občanského sdružení Děti Země nebude pravděpodobně příliš nákladné. Na rozdíl od Nošovického případu to však nebude platit soukromý investor, ale daňový poplatník. Další postup ministra Bárty si proto zaslouží mimořádnou pozornost. Může se totiž snadno stát, že plat nového poradce ministra dopravy bude pouze novou neužitečnou zátěží pro státní rozpočet. Nekonečné soudní spory budou pokračovat a lidé budou dál čekat na dokončení dálnic.

V byznyse by si pan ministr Bárta jistě dobře spočítal, kolik mu „investice“ vlastních prostředků do „nákupu protivníka“ přinese. Snad se bude stejně „hospodárně“ chovat také v případě veřejných prostředků. A nebo si máme myslet, že plyšoví medvídci po bývalém ministrovi dopravy vyšli levněji?         

Ing. Kateřina Konečná, poslankyně Parlamentu ČR za KSČM
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama