Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.10.2010 8:36:00

Drobil navrhne dálnice zdarma. Slevu nechce zadarmo

Drobil navrhne dálnice zdarma. Slevu nechce zadarmo

Nevím, proč by obyvatelé Ostravy měli jiné podmínky než obyvatelé Brna, Prahy či Mladé Boleslavi.

Nevím, proč by obyvatelé Ostravy měli jiné podmínky než obyvatelé Brna, Prahy či Mladé Boleslavi. Proč mají čekat na to, až se jim podmínky k dýchání změní natolik, že budou moci využít obchvat města, který byl také z důvodu odvedení dopravy z centra vystavěn.

Když se kandidáti do sněmovny napříč politickým spektrem ještě před volbami na něčem shodnou, dá se mluvit o zázraku. Jeden takový se udál před pár měsíci i v Moravskoslezském kraji. Prakticky všichni si notovali v tom, že není možné nadále akceptovat situaci, kdy je zpoplatněna dálnice D47 kolem Ostravy. Navíc v oblasti, kde je podle loňské zprávy týmu Akademie věd největší koncentrace malých prachových částic a prokazatelně karcinogenního benzoapyrenu v ovzduší nejvyšší v Evropské unii! A že na tom nemalý podíl nese i dopravní situace v centru města, o tom snad nikdo nepochybuje.

Protože jsem od počátku patřila mezi ty, kteří plnění tohoto slibu považují za navýsost důležité, upřímně mě potěšilo, když lídr ODS ze stejného kraje Pavel Drobil získal možnost jako ministr tento příslib uskutečnit. I on přeci před volbami patřil do »koalice« nespokojených se zpoplatněním dálnice. Zázraky se však nedějí. To jsem pochopila okamžitě po přečtení článku v jedněch novinách s matoucím titulkem: Drobil navrhne dálnici zdarma. Ministr v něm říká: Zadarmo ano, ale jen když.... a to je takové zdarma s podmínkou, která bude vyhlašována jen v určitém období.

Nevím, proč by obyvatelé Ostravy měli jiné podmínky než obyvatelé Brna, Prahy či Mladé Boleslavi. Proč mají čekat na to, až se jim podmínky k dýchání změní natolik, že budou moc využít obchvat města, který byl také z důvodu odvedení dopravy z centra vystavěn. Zatímco jiní řidiči si budou vesele jezdit po svých dálničních obchvatech, lidé z Ostravska budou muset každé ráno zjišťovat, zda nastala taková emisní situace, že mohou jet do práce po dálnici či musí projíždět městem.

Sečteno a podtrženo: Jakékoliv zpoplatnění dálnice kolem Ostravy není správným krokem, je diskriminující a dlouhodobě nic neřeší. Nedávno se Ostrava dočkala hudebního vyznání z úst zpěvačky Martiny Pártlové a recesisty Rudy z Ostravy. Dost možná se dočká nové podoby. Přinejmenším z jeho refrénu vypadne: „Tak tyhle ulice dejchám..." O dýchání v Ostravě nebude ani řeč...
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama