Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.11.2013 17:36:56

Hrozí další stávka

Hrozí další stávka

Po několikatýdenní stávkové pohotovosti známe výsledky čtyřdenního hlasování o tom, zda jsou horníci kvůli neshodám při vyjednávání o nové kolektivní smlouvě ochotni jít do stávky.

Debata o nastavení budoucích platových podmínek tak dneškem končí. A končí zdviženým prstem pro vedení a majitele OKD. Horníci se nechtějí vzdát svých práv a chtějí, aby za ně jednání pokračovalo. Uvědomují si totiž, že po hrozbě uzavření dolu Paskov a velmi vážné sociální situaci v Moravskoslezském kraji je to možná jejich jediná cesta, jak si vybojovat své oprávněné nároky.

Situace v OKD není jednoduchá, a nedá se tedy ani ze strany vedení bagatelizovat pouhou finanční ztrátou společnosti v tomto roce. Zaměstnanci OKD se na této ztrátě nepodíleli. A nezaslouží si tedy, aby majitel tuto ztrátu řešil na jejich úkor.

KSČM nadále trvá na tom, aby byly zveřejněny podmínky prodeje OKD. Domníváme se, že právě pro období ztrátové ceny těžby uhlí měla firma vytvářet dostatečné rezervy, aby k současné situaci nemohlo dojít. Nejsem dnes schopna svým kamarádům pracujícím v OKD vysvětlit, kde skončily desítky miliard zisků firmy za posledních 7 let. Nejsem schopna jim vysvětlit, proč by se nyní měli na sanování ztráty firmy podílet. To, co však jako zvolená poslankyně za Moravskoslezský kraj budu dělat nadále, je podporovat právo na zaslouženou odměnu těžce pracujících lidí. Stejně jako vytvářet tlak na vládu, aby konečně fakticky doložila, jak to s prodejem OKD a jejich závazky před deseti lety bylo. 

Ing. Kateřina Konečná, poslankyně PČR (KSČM)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama