Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.03.2010 12:50:00

Modernizace elektrárny Prunéřov není důvodem rezignace ministra

Modernizace elektrárny Prunéřov není důvodem rezignace ministra

Stanovisko k rezignaci ministra životního prostředí Jana Dusíka

Je nepochybné, že modernizace elektrárny Prunéřov, není hlavním důvodem dnešní rezignace ministra životního prostředí. Výsledky expertízy nepřinesly žádné nové zásadní informace, než které jsou známy z procesu EIA, a nemohly být tedy důvodem pro odstoupení ministra.

Několika měsíční působení ministra Dusíka bylo totiž pouze pokračováním způsobu vedení, kterým vedl resort Martin Bursík, a s jehož důsledky se budeme potýkat ještě několik následujících let. Nelze se tedy divit, že Poslanecká sněmovna ani vláda, která chce jednat v zájmu občanů naší země, odmítají postupy a řešení Strany zelených a ministrů, které tato strana nominovala.

Z posledního období lze uvést například neschopnost rychle a účinně reagovat na katastrofální situaci znečištěného ovzduší v Moravskoslezském kraji, několikaleté váhání v souvislosti s problémy neúnosných dotací fotovoltarických elektráren a sebedestrukční personální politiku MŽP. Také celá řada aktivit MŽP v posledních letech připomínala spíše komerční ekologii než skutečnou starost o životní prostředí.

Z výše uvedených důvodů považujeme odchod ministra Dusíka za útěk před problémy, které si způsobili sami ministři nominovaní Stranou zelených.

Kateřina Konečná, stínová ministryně KSČM pro resort životního prostředí
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama