Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.03.2012 9:28:33

Podivná zakázka prozatím zastavena...

Podivná zakázka prozatím zastavena...

Text mého vystoupení k nesouhlasu s interpelací ministra průmyslu a obchodu k likvidaci důlního díla Žebračka...pan ministr slíbíl, že dohlédne na to, aby se podobné věci neděly...uvidíme a budeme i nadále sledovat.

Vážená paní předsedající, vážené kolegyně, vážení kolegové,

žijeme ve zvláštní době. President republiky odmítá ceny, které nikdy nedostal, Národní park Šumava čelí riziku ztráty statusu, který mu nikdy nebyl udělen, a vláda, která nedokáže najít desítky miliónů korun na odstranění rizika krachu sociálnich služeb snad ve všech regionech České republiky, nemá problém vyčlenit 100 miliónů korun na likvidaci důlního díla, které je minimálně 25 let ve stále stejném stavu a nikoho bezprostředně neohrožuje. Pokud se v prvních dvou případech jedná o čistě mediální hrátky politiků a nevládních aktivistů, je případ likvidace důlního dila Žebračka ukázkou naprosto skandálního nakládání s veřejnými prostředky v režii MPO a MF.

Pan ministr Kuba se ve své odpovědi na moji písemnou interpelaci pokusil obhájit neobhajitelné. A to dokonce způsobem natolik arogantním, že si kladu otázku, zda tak činí z důvodu neznalosti problému nebo naopak z důvodu snahy vyexcelovat tento skandální připad do stavu trestních oznámení na úředníky MPO, MF a Obvodního báňského úřadu v Ostravě.

Vážený pane ministře, skutečně Vám příjde naprosto v pořádku, když se po 25 letech (zdůrazňuji 25 letech) vzbudí inspektor Obvodního báňského úřadu v Ostravě a ruku v ruce s úředníky Vašeho ministerstva a Ministerstva financí začne požadovat odstranění údajně havarijního stavu, který, byť se nijak nezměnil, 25 let havarijní nebyl? Skutečně Vám připadá normální, když stav, který trvá 25 let, musí být najednou změněn tak rychle, že nelze vypsat ani řádné výběrové řízení? Skutečně Vám, vážený pane ministře, připadá normální, když se v souvislosti s touto a s dalšími podobnými kauzami jakoby náhodou opakovaně angažuje společnost, kterou ještě nedávno vlastnil současný předseda Českého báňského úřadu?

Je mi srdečně jedno, zda se úředníci Vašeho ministerstva a Obvodního báňského úřadu v Ostravě lekli mediálního tlaku nebo zda zázračně koncem minulého roku prozřeli a přestali usilovat o realizaci této podivné zakázky. Podstatné je, že se jedná o zakázku, která vzhledem ke své zbytečnosti a také vzhledem k nestandardnímu postupu Vašich úředníků vykazuje silné rysy korupčního jednání. A skutečnost, že tento postup jako ministr české vlády obhajujete, je pro mne velmi znepokojivá.

Vaše odpověď, vážený pane ministře, mne vede pouze k jediné otázce: "Skutečně schvalujete postup Vašeho ministerstva a Obvodního báňského úřadu v této kauze?"

Závěrem bych Vám ráda sdělila malé tajemství z oboru zoologie. Věřte, prosím, že identifikovat přitomnost kolonie netopýrů či jiných druhů ze skupiny letounů v jakémkoliv území je možné bez vstupu do podzemních prostor. A věřte, že se jedná o identifikaci velmi spolehlivou, a to jak po stránce determinace druhů, tak po stránce kvantifikace jejich početnosti. Snad Vás alespoň tato skromná zoologická informace mentálně obohatila. Těším se na Vaši upřímnou odpověď. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama