Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.10.2013 10:08:57

Proč má Nová zelená úsporám červenou, pane premiére?

Proč má Nová zelená úsporám červenou, pane premiére?

Stanovisko Ing. Kateřiny Konečné, členky Rady Státního fondu životního prostředí ČR a stínové ministryně životního prostředí (KSČM), k aktuální situaci týkající se programu Nová zelená úsporám.

Na posledním jednání vlády předložil ministr životního prostředí Dokumentaci programu Nová zelená úsporám. Projednání a schválení tohoto dokumentu Vládou ČR je podmínkou pokračování státní podpory projektů, díky kterým mohou občané ušetřit ročně tisíce korun, které dnes utratí za málo efektivní způsob vytápění svých domovů. Na podporu těchto projektů je připraveno více jak 800 mil. Kč. Přesto vláda na svém posledním jednání přerušila projednání tohoto důležitého dokumentu a svoje stanovisko odložila na neurčito.

Postup vlády se v tomto případě jeví jako zcela nepochopitelný. A to nejenom proto, že popírá doposud přijatá vládní usnesení i oficiální politiku v oblasti životního prostředí, kde úspory energií patří mezi hlavní pilíře ochrany ovzduší a klimatu. Neschválení předloženého dokumentu bude přece také znamenat zastavení fungujícího dotačního programu, který měl prokazatelně pozitivní dopad na hospodářský růst a na ekonomiku českých firem v řádu mnoha miliard korun. Překvapuje mne, že vláda vedená zkušeným ekonomem tuto skutečnost přehlíží.

Apeluji proto na premiéra Jiřího Rusnoka a na další ministry Vlády ČR, aby nepodléhali jednostrannému pohledu lidí z vedení ministerstva pro místní rozvoj a aby bezodkladně umožnili pokračování programu Nová zelená úsporám. Čekají na to nejenom tisíce domácností v České republice, čekají na to také české firmy zaměstnávající české občany.  

Ing. Kateřina KONEČNÁ,
členka Rady SFŽP ČR a stínová ministryně ŽP (KSČM)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama