Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.06.2011 22:00:38

Třetí pokus

Třetí pokus

Stanovisko pana prezidenta, se kterým vrátil Poslanecké sněmovně novelu Zákona o ochraně ovzduší z dílny tria Drobil – Kočí – Lukša ukazuje několik skutečností.

Pan prezident se nebojí předem odsuzujících reakcí některých českých medií a dokáže rozlišit důležité od nedůležitého a dobré od špatného. V případě této novely skutečně nejde o zlepšení stavu ovzduší kdekoliv v České republice. Nástroje, které novela zavádí, jsou v podmínkách České republiky zcela neúčinné. Jediným výsledkem této novely může být zhoršení stavu korupce v řadách státních úředníků a politiků naší země. Z pohledu termínu, kdy by měla novela vstoupit v platnost, není veto pana prezidenta žádným problémem. Naopak. „Třetí pokus“, který pan prezident poskytl poslankyním a poslancům, kteří se nad obsahem a skutečnými dopady novely ještě nestačili zamyslet, může být pro občany České republiky užitečný.
 
Ing. Kateřina Konečná, poslankyně Parlamentu ČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama