Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.07.2017 11:57:26

Uhne KDU-ČSL?

Uhne KDU-ČSL?

Námluvy lidovců se Starosty nakonec dopadly dobře. Největší překážkou, které se obávalo uskupení STAN, byl sjezd KDU-ČSL.

Ten mohl snahy předsedy KDU-ČSL a vicepremiéra Pavla Bělobrádka s předsedou Starostů Petrem Gazdíkem o společný projekt zastavit. Nestalo se tak. Obě strany tak začaly společnou kampaň – mj. společným logem, které bylo představeno s velkou pompou. Poslední průzkumy, které již počítají s avizovanou dvoukoalicí, ovšem radost jejím protagonistům nepřináší. V některých se sice blíží potřebné hranici 10 %, avšak stále je zde riziko až 2 % statistické chyby. Proto někteří matadoři ve svých funkcích začínají být nervózní. Je jím kupř. Jiří Čunek – senátor, hejtman Zlínského kraje a donedávna též starosta Vsetína. I předseda KDU-ČSL už opatrně přiznal, že existuje plán „B“, kdy by kandidátky byly podány ve schválené podobě, ale pouze stranou KDU-ČSL tak, aby se obě uskupení vyhnula zmiňované desetiprocentní hranici. Opět se ukazuje skutečná povaha lidovců. Férovost a držení dohod jsou pro ně prázdné pojmy. Na dohodnutém zástupci KDU-ČSL setrvávají jen do té chvíle, dokud je to pro ně výhodné. Místo toho, aby třeba pomohli rodičům samoživitelům, raději jezdí na setkání s pohrobky sudetských Němců, kteří v Československu tvořili Hitlerovu pátou kolonu. Naopak občané našeho státu, kteří pracují za minimální mzdu, se jejich podpory také nedočkají. Asi si myslí, že jedenáct tisíc korun hrubého je dost, když prohlašují, že zde nevidí prostor pro zvyšování minimální mzdy. Opravdu chceme takové lidi ve vedení státu? 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama