Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.09.2023 4:31:00

Ukrajinský veterán SS se dočkal ovací v kanadském parlamentu

Ukrajinský veterán SS se dočkal ovací v kanadském parlamentu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k skandálu při návštěvě ukrajinského prezidenta Zelenského v kanadském parlamentu

 Minulý pátek se v Kanadě odehrála nechutná a vlastně i docela děsivá scéna. Při příležitosti návštěvy prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského byl na zasedání dolní komory kanadského parlamentu pozván 98letý Jaroslav Hunka, veterán 14. granátnické SS divize, který se před trestem za kolaboraci s nacistickým Německem zachránil útěkem do Kanady.

Hunka byl na jednání sněmovny pozván jejím předsedou Anthonym Rotou, který nešetřil slovy chvály na adresu bývalého vojáka SS. Po vystoupení Zelenského i kanadského premiéra Justina Trudeaua popsal předseda dolní komory Hunku jako bojovníka za svobodu Ukrajiny proti Rusku a za ukrajinského i kanadského hrdinu. Veterán SS se následně dočkal ovace vestoje.

Hlava vlády jedné ze spojeneckých zemí, jež se podílela na osvobození Evropy a porážce hitlerovského Německa, tleskala bývalému příslušníkovi SS. Veškerou odpovědnost pak na sebe vzal Rota, který tvrdí, že o pozvání Hunky nikdo další nevěděl, a omluvil se židovské komunitě.

Netřeba připomínat, že SS jako celek byla během Norimberského procesu označena za zločineckou organizaci a že 14. granátnická divize SS se podílela na masakrech židovského, ruského a polského obyvatelstva na Ukrajině. Je strašlivé, že v současném zuřivém boji proti Rusku se pro západní politiky stávají i ze zcela otevřených nacistů spojenci. Je strašlivé, že lidé, podílející se na zločinech proti lidskosti a masakrech civilního obyvatelstva, jsou oslavováni jako hrdinové.

I přes omluvu Anthonyho Roty je trend v severní Americe i v Evropě zcela zřejmý a já se jen děsím, zda se podobné události dočkáme i v České republice. Od současného vedení našeho státu by to koneckonců nebylo nic překvapivého.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama