Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.06.2022 13:17:28 - kerejam

Mám závažnější dotaz

Babišovo ANO (a částečně i SPD) odebírají hlasy dřívějších voličů a sympatizantů KSČM ne proto, že by tito nesouhlasili s jejím programem, ale proto, že nechtějí, aby jejich hlas propadl. Tak ho hodí Babišovi, aby se splnilo alespoň něco z jejich očekávání. Přeloženo do češtiny – česká nejednotná levice nemá šanci hrát důležitou roli v parlamentu a už vůbec ne ve vládě.
Pětikoalice nám ve volbách ukázala, jak se v zájmu prosazení cíle dovede oprostit od vlastní ješitnosti. A to nemluvím o skutečnosti, že i vykrádají naše témata v zájmu své udržitelnosti. Myslím si, že je na pořadu dne dohoda se Sociální demokracií a menšími hnutími, kde je určitě větší programový průsečík než v pětikoalici, o společném postupu. A ta zbývající rozhodnutí pak nechat na lidech v referendu.
Děláte něco pro to, aby naše hlasy nepropadaly?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Baskin, bami, Kladeňačka1, vanpetr, filipek1, budelepe, Ten vzadu, jehela, markikuc, andre158, akdara, Vladan52, Jiří Pavlica

Odpověď

16.09.2022 14:13:56 - Ing. Kateřina Konečná
Dobrý den, rozumím obavám některých voličů, že jim propadne hlas a tak hledají, jak alespoň trochu pomoci záchraně aspoň nějakých sociálních jistot. A strana miliardáře se tváří jakože rozumí jejich problémů, přitom on sám v době největších pravicových zvěrstev volil ODS. Kvůli hlasům, samozřejmě. Levice teď ve Sněmovně není a opravdu by měla být jednotnější. Určitě jste ale zaregistroval hlášky předsedy ČSSD, která větší spolupráci zavrhuje. S poctivými socdemáky se umíme dohodnout a férově spolupracovat – to je vidět například na komunální úrovni. A věřím, že se voliči po prozření toho, že je nikdo jiný v parlamentu stabilně a upřímně nehájí, k levici vrátí. Dělám pro maximum - při téměř každodenních setkáních s lidmi, při svých vystoupeních médiích, diskutujeme i se zástupci menších organizací, s odboráři... Nepochybuji, že i vy vidíte, kolik členů i funkcionářů KSČM usiluje o totéž. I vy zachovejte přízeň levici, i vy podporujte boj za občany naší země, za spravedlivější uspořádání a sociální spravedlnost.