Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.04.2019 9:33:55 - Damph

Proč chcete realizovat Kalergiho vize?

Proč jste 26. března hlasovala pro rezoluci o afrofobii?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.04.2019 10:34:45 - Ing. Kateřina Konečná
Dobrý den,

nechci, jedná se o usnesení, které je směřováno do zemí západní Evropy, kde dochází ke konfliktům s výrazným rasovým podtextem. Napjatá situace v západní Evropě vznikla v důsledku imperiální koloniální politiky vykořisťování afrických (i asijských) zemí a v poslední době i neuvážené migrační politiky. Obojí způsobilo, že v západní Evropě vznikla poměrně velká komunita občanů afrického původu, kterou však některé státy nebyly schopny a ochotny integrovat. Vzniká tak nebezpečné napětí a hrozí eskalace násilí. Usnesení nebude mít žádný dopad na českou legislativu. Jedná se o politické prohlášení směrem k zemím s výraznými neintegrovanými skupinami občanů afrického původu, což Česká republika není. Dovoluji si pouze připomenout, že europoslanci za KSČM od samého počátku velmi silně vystupovali proti kvótám a trvali jsme na tom, aby se migrační problém řešil primárně tam, kde vzniká (tedy ve třetích zemích). Prosazujeme, aby bylo možné migranty, kteří spáchají trestný čin okamžitě poslat nazpátek do země původu a aby se obecně významně zlepšila návratová politika. Opravdu není třeba na základě jednoho politického prohlášení vytvářet paniku a pocit ohrožení, pro které není naprosto žádné opodstatnění. Nevytvářejme problémy, kde nejsou. V České republice nejsou, ale například ve Francii jsou velmi významné. Na plenárním zasedání jsme také tento týden hlasovali o zprávě „Rybolov v oblasti dohody GFCM (Generální komise pro rybolov ve Středozemním moři)“, přestože se na nás v České republice očividně nevztahuje. Zvykněme si na to, že ne všechny usnesení Evropského parlamentu se týkají všech zemí EU, historický vývoj byl v zemích Evropy různý. Já prostě odmítám, aby kvůli neschopnosti např. francouzských úřadů, zajistit všem svým občanům důstojný život, docházelo k nárůstu kriminality a terorismu, které může v konečném důsledku ohrozit i nevinné české občany. Ti, co páchají trestné činy, mají samozřejmě stát před soudy a být souzeni podle práva. Nad zákonem nesmí být nikdo. Jsem však bytostně přesvědčena, že EU musí být neochvějná a navracet do země původu ty, kteří se neztotožňují s našimi hodnotami.

KSČM od rána do večera kritizuje politiku NATO, která k migrační krizi vedla. Neustále jsme říkali, že kvóty jsou totální blbostí a situaci nejenže neřeší, ale dokonce zhoršují. Bez přestání jsme opakovali, že problém se musí vyřešit tam, kde vzniká. My bojujeme za české zájmy a až budou konkrétní návrhy, podrobíme je té nejpřísnější zkoušce a nikdy neuhneme z názoru, že pouze členské státy mají mít na starost otázku migrace. Společně můžeme v EU řešit obranu hranic.

S pozdravem,

Kateřina Konečná