Ing. Klára Dostálová

  • BPP
  • Královéhradecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.06.2021 8:36:00

Finišujeme přípravu IROP na další období, výzvy budou ještě cílenější

Finišujeme přípravu IROP na další období, výzvy budou ještě cílenější

Integrovaný regionální operační program (IROP), který spravuje Ministerstvo pro místní rozvoj, dosáhl dalšího významného mezníku. Rozdělil 130 miliard korun na 11 348 projektů.

 Finanční prostředky určené pro období 2014-2020 jsou tak téměř vyčerpány. IROP tak úspěšně využil všechny peníze přidělené z evropských fondů a proto nehrozí, že by se nevyužité prostředky musely vrátit Evropské unii.

„V Česku bylo vybudováno nebo zmodernizováno například 60 přestupních terminálů, díky kterým mohou lidé bezpečněji a pohodlněji cestovat a využívat různé druhy veřejné dopravy. Zrekonstruovalo se nebo nově postavilo 127 objektů integrovaného záchranného systému (IZS). Například hasiči tak díky tomu mají vhodné podmínky pro rychlejší zásah a skladování techniky. Modernizovalo se i na základních a středních školách, žáci a studenti mají zásluhou dotací k dispozici 1 341 zmodernizovaných přírodovědných učeben, 764 jazykových učeben nebo 761 učeben IT. V současné době finišujeme přípravu IROP na další programové období, kde budou výzvy ještě cílenější,“ říká ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Na roky 2021-2027 je pro IROP připraveno z evropských fondů přes 4,8 miliard EUR, tedy přibližně 124,8 miliard korun. Většina témat podporovaných z IROP bude pokračovat s určitými změnami i v letech 2021-2027. Nově přibyde veřejná infrastruktura pro cestovní ruch a veřejná prostranství s důrazem na ekologii. První výzvy IROP budou vypsány na začátku roku 2022.

Více informací o IROP 2021-2027 je nově možné získat i v podcastu s náměstkem ministryně Zdeňkem Semorádem (ZDE) nebo na ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama