Ing. Klára Dostálová

  • BPP
  • Královéhradecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.03.2022 17:05:00

Hospodářská komora si žádný zákon sama pro sebe nenapsala

Hospodářská komora si žádný zákon sama pro sebe nenapsala

Projev na 16. schůzi Poslanecké sněmovny 25. března 2022 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 283/2021 Sb., stavební zákon.

 Děkuji za slovo. Já jsem se samozřejmě také přihlásila ke slovům pana poslance Výborného, u kterého mě to tedy velmi mrzí, protože my jsme vždycky spolu měli korektní vztahy. Tak jenom, prosím vás. Hospodářská komora si žádný zákon sama pro sebe nenapsala, nikdo za to nedostal žádné peníze a tím, co jste řekl, urážíte Ředitelství silnic a dálnic, SŽDC, ČKAIT, Komoru architektů, mnoho poslanců, kteří se zúčastňovali kolegií a samozřejmě grémia ministryně, které jsme k tomu měli, a nemůžete to popřít. Mnoho z vás samozřejmě na těch jednání bylo. Svaz měst a obcí, Sdružení místních samospráv, Asociaci krajů. Všichni tito každou pasáž zákona projednávali na pracovní úrovni a mohli se k tomu vyjadřovat. Tak prosím, neříkejme takovéhle věci. Nepatří to sem. Já si myslím, že si vzájemně našich korektních vztahů vážíme a toto nemáme zapotřebí ani jeden.

Co se týká systémové podjatosti, tak jak o tom tady bylo řečeno, to procentíčko nebo to promile, o kterých vy tady hovoříte, to jsou odsouzené, ale všichni dobře víme, že si někteří dokonce hejtmani sami na sebe uvalují systémovou podjatost, aby o tom projektu nemuseli rozhodnout, a pak měsíce a měsíce se hledá jiný kraj, jiný úřad, kdo to za ně rozhodne. Tohle k soudu vůbec nedojde a je to samozřejmě i o té systémové podjatosti. Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama