Ing. Klára Dostálová

  • BPP
  • Královéhradecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.09.2021 12:28:00

První výzvy budou vyhlášeny začátkem příštího roku

První výzvy budou vyhlášeny začátkem příštího roku

Vláda dala zelenou Dohodě o partnerství, klíčovému dokumentu zastřešujícímu čerpání fondů EU v programovém období 2021-2027, ve kterém bude moci Česká republika čerpat přibližně 550 miliard korun jen v rámci politiky soudržnosti.

 Celkově pak jde o skoro jeden bilion korun.

Dohoda o partnerství definuje priority a očekáváné výsledky politiky soudržnosti pro celou příští unijní sedmiletku. „Dokument popisuje, jaké oblasti chceme v příštích letech financovat z evropských peněz, ať už se jedná o rozvoj dopravy, digitalizace, moderní infrastruktury nebo o výzkum a vývoj. To vše s cílem zlepšit kvalitu života občanů a posílit rozvoj a konkurenceschopnost našich regionů,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

„Přestože evropská legislativa pro politiku soudržnosti vstoupila v platnost až v červnu letošního roku, je České republika v přípravě Dohody i podle sdělení Evropské komise v čele pelotonu členských států EU. První avíza představující parametry výzev budou zveřejněné do konce tohoto roku a první výzvy vyhlášeny začátkem roku příštího,“ dodala Dostálová.

Schválená Dohoda o partnerství je výsledkem jednání s řadou partnerů – krajů, obcí, řídících orgánů a zástupců z neziskové či akademické sféry. V dalších týdnech Národní orgán pro koordinaci dopracuje Dohodu o partnerství podle výsledků probíhajícího neformálního dialogu s Evropskou komisí a předloží ji komisi k formálnímu vyjednávání. Postupně budou vládě předloženy návrhy jednotlivých programů a po jejich schválení Evropskou komisí budou vyhlášeny první výzvy.

Informace o přípravě nového programového období 2021-2027 jsou dostupné na zastřešujícím webovém portálu ZDE včetně vládou schválené Dohody o partnerství (ZDE).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama