Ing. Klára Dostálová

  • BPP
  • Královéhradecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.09.2021 8:38:00

Rychnovská nemocnice se dočká rozsáhlých investic

Rychnovská nemocnice se dočká rozsáhlých investic

Vláda schválila rozšíření klíčové zdravotnické infrastruktury v Královéhradeckém kraji. Investic ve výši 300 mil Kč se dočká hlavně Nemocnice Rychnov nad Kněžnou, která je jedinou nemocnicí v okrese, poskytující akutní zdravotní péči.

 V první fázi bude poskytnuta podpora na realizaci stavebních prací ve výši 200 mil. Kč, následovat bude dalších 100 mil. Kč.

„Nemocnice v Rychnově nad Kněžnou leží v oblasti, která dosahuje nejvyššího počtu přistěhovalých obyvatel v ČR, a to díky stále se rozvíjející průmyslové zóně Solnice - Kvasiny, kde působí i závod Škoda Auto ČR. Ve všech podnicích průmyslové zóny zde pracuje více než 12 tisíc zaměstnanců, a s tím souvisí i potřeba zajištění potřebné infrastruktury včetně urgentní zdravotní služby. Rychnovská nemocnice je významným zdravotnickým zařízením s celoročním provozem pro spádovou oblast celých Orlických hor. Investice jsou zde opravdu potřeba,“ uvedla ministryně Klára Dostálová.

MMR poskytne investiční dotaci z podprogramu Podpora vládou doporučených projektů v oblasti rozvoje regionů. V první fázi bude poskytnuta dotace na realizaci stavebních prací ve výši 200 mil. Kč a po vyčerpání částky bude alokace navýšena na celkovou schválenou podporu vládou (tj. 300 mil. Kč). Výše podpory bude max. 60 % z celkových uznatelných nákladů. Příjemcem dotace bude Královéhradecký kraj.

Stavební práce budou spočívat v rekonstrukci tří podlaží stávajícího objektu nemocnice vč. nové pěti podlažní přístavby nového pavilónu v areálu nemocnice. Součástí výstavby budou i úpravy a rekonstrukce ploch a komunikací vč. technické infrastruktury v okolí budov nemocnice.. Královéhradecký kraj počítá s celkovou investicí 865 mil. Kč, z toho na stavební práce s částkou ve výši 657 mil. Kč.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama