Ing. Květa Matušovská

  • KSČM
  • Javorník
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.11.2013 19:28:00

Situace na pracovním trhu v ČR není příznivá

Situace na pracovním trhu v ČR není příznivá

Nezaměstnanost, propouštění a úbytek pracovních míst, to jsou hlavní témata Svitavska. Nejvyšší nezaměstnanost je však v oblasti Moravské Třebové.

Situaci může ještě více zhoršit ohlášený konec mlékárny Miltra, sídlící v obci Městečko Trnávka, která zaměstnává zhruba 120 lidí. Také na Jevíčsku hrozí propouštění. Tamní výrobce airbagů se chystá propustit přibližně 40 zaměstnanců, s některými byl rozvázán pracovní poměr už ke konci října.

Ke zvratu k lepšímu nedojde zřejmě ani v příštích měsících. V říjnu připadalo na Svitavsku na jedno pracovní místo 20 uchazečů. Horší je to už jenom na Rychnovsku a Náchodsku, pokud počítáme dřívější Východočeský kraj.  Nezbývá mi než konstatovat, že situace na pracovním trhu v České republice není příznivá.  Poslanci za KSČM se touto problematikou dlouhodobě zabývají, ale předchozí vlády naše návrhy na zlepšení situace neslyšely nebo slyšet nechtěly. Chci věřit tomu, že budoucí vláda začne konat. Slibů už bylo dost, nyní je zapotřebí začít pracovat pro občany této země.

Ing. Květa Matušovská, poslankyně PČR (KSČM)
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama