Ing. Ladislav Kos

  • HPP 11
  • Praha 11
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.05.2019 19:29:35

Stávají se z Pirátů pokrytci?

Stávají se z Pirátů pokrytci?

Z politického puče stran ANO, ODS A TOP09 a jejich následné koalice na Praze 4 se Pirátům dělá zle, zatímco z koalice na Praze 11 se stejnými stranami jsou nadšeni.

 

Jak jste jistě zaregistrovali, na radnici MČ Praha 4 proběhl v dubnu puč, při kterém byli Piráti odejiti z radnice a vlády nad P4 se ujala koalice ANO, TOP 09, ODS.

Jak komentovali tento puč někteří z pražských Pirátů? Odvolaný místostarosta Prahy 4 Tibor Vansa (Piráti): Stala se tu dnes jediná věc, a to návrat do klientelistické atmosféry devadesátých let. Jediným nevysvětleným tahem byly odstaveny všechny strany, které na Praze 4 staré praktiky odmítají. Jde o temný den Prahy 4 a veliký krok zpět”.

Pražský pirátský místopředseda Jan Hora k tomu napsal na FB: Nic nekončí, ale z těch veselejch developerů v sále se mi chtělo napůl zvracet a napůl brečet.“

A teď k tomu pokrytectví. Na Praze 11 totiž před třemi měsíci vytvořili Piráti koalici právě se stranami ANO, TOP 09 a ODS, vůči nímž se před volbami ostře vymezovali. Se stranami a lidmi, kteří mají na Praze 11 stejnou, ne-li horší pověst než na Praze 4. Několik zastupitelů ODS P11 je dokonce trestně stíháno za nevýhodný prodej pozemků. Vítěze voleb na Praze 11, Hnutí pro Prahu 11, přitom při sestavení koalice naprosto ignorovali.

Také nám, zastupitelům Hnutí pro Prahu 11, kteří přes deset let bojují s Jihoměstským Palermem, se z koalice Pirátů se „stranami minulosti“ chtělo napůl brečet a napůl zvracet.

Nikoli však komukoli z Pirátů, ani z celostátního, ani z pražského vedení. Nikdo z nich se vůči této koalici na P11 nevymezil. Naopak tleskali, že Piráti budou mít na Praze 11 starostu. Pirátského starostu, se třemi pirátskými hlasy v Radě z devíti. Přičemž šest hlasů má právě „koalice starých praktik“, o které píše pirát Vansa.

Starostu tedy na Praze 11 Piráti mají, ale jak vidno, pouze loutkového. Pirátský starosta Jiří Dohnal, který si pirátské heslo „Pusťe nás na ně“ pozměnil na „Pusťte nás mezi sebe“. Tříměsíční působení Pirátů v Radě i v Zastupitelstvu MČ Praha 11 je tristní. Trafiky pro pirátské a koaliční zastupitele v podobě uvolněných funkcí, vyloučení zastupitelů vítězného Hnutí pro Prahu 11 z komisí, pracovních skupin, redakční rady městského časopisu a kontroly akciových společností, neprojednávání zásadních developerských záměrů s občany, neotevření jednání komisí občanům….

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama