ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.06.2015 19:35:00

K tomu, že Babiš jednal s Valentou, mě navedl monitoring jeho médií

K tomu, že Babiš jednal s Valentou, mě navedl monitoring jeho médií

Nemohu se nebránit, když ze strany ministra financí neustále zní, že lžu. Na to, že se Andrej Babiš sešel se senátorem Ivem Valentou, mě přivedl monitoring médií, která panu ministrovi patří.

Je navíc pozoruhodné, že dnes ve vyjádření pro ČTK pan Babiš schůzku s majitelem Synotu nejprve popřel a v následné tiskové zprávě naopak nepřímo potvrdil.

Text o schůzce ministra Babiše se zástupci hazardního průmyslu včetně senátora s monackým občanstvím Iva Valenty přinesl zpravodajský server spadající do mediální skupiny pana Babiše dne 26. Března 2015. Kromě Iva Valenty se podle těchto informací schůzky účastnil majitel skupiny Slot Milutin Perič či Alois Slezáček za kasina Admiral. Co bylo obsahem setkání, nevíme, ale v kasinu bych si na to rozhodně nevsadil.

Faktem totiž je, že krátce po této schůzce došlo k odložení plánovaného přijetí zákona o rok. Za další chvíli poté k razantnímu změkčení zákona v zájmu tvrdého hazardu. Tím, že problém nelegálních provozovatelů na internetu bude řešen až od roku 2017, přijdou veřejné rozpočty nejméně o 1 mld. korun.

Závěrem chci dodat, že bych nerad, aby se mediální šťouchanice s Andrejem Babišem zúžily na pouhou osobní rovinu, protože podstata našeho sporu je mnohem závažnější. Pan Babiš i jeho strana si musí uvyknout k pohybu výhradně po demokratickém hřišti. Zároveň upozorňuji, že sociální demokracie prosazuje tvrdou regulaci šedé hazardní zóny i dostatečné zdanění hazardu.

Ladislav Šincl, místopředseda rozpočtového výboru Sněmovny 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama